AFP
PETKOVIĆ ZA SN

Petković za SN: ‘Hrvatska je protiv Francuske bila jako dobra! To je super momčad, ali ja želim pobjedu!‘

Švicarski izbornik uoči prijateljske utakmice sa svjetskim doprvacima
Piše: Damir MaričićObjavljeno: 07. listopad 2020. 08:05

Vladimir Petković, izbornik Švicaraca, za utakmice protiv tri jake reprezentacije pozvao je 25 igrača. Prvi put na popisu su U-21 reprezentativac Lotomba (Nizza) i Omeragić (FC Zürich), a nakon 16 mjeseci na popisu se našlo i ime ponajboljeg švicarskog igrača Xherdana Shaqirija, inače igrača Liverpoola. Program Švicaraca je sljedeći: 7. listopada u St. Gallenu s Hrvatskom, 10. listopada u Madridu sa Španjolskom i 13. listopada u Kölnu s Njemačkom. Inače, nakon dužeg vremena na stadionu Kybunpark u St. Gallenu bit će dopušteno 5000 gledatelja...

Kompletni ste, nakon dužeg vremena je i Shaqiri na listi pozvanih?
- Nismo baš kompletni. Zbog ozljeda nema Zakarije i Embola - započeo je Petković kratak razgovor i potom nadodao:
- Shaqiri nema problema s ozljedama i drago mi je što je s nama.

Dobri s Francuzima

Na programu imate dosta jake reprezentacije?
- U sedam dana igrat ćemo protiv Hrvatske, Španjolske i Njemačke, što je sigurno teško, ali je zanimljivo. Želimo nastaviti gdje smo stali, dobrim igrama i pozitivnim rezultatima. Igramo protiv tri jake reprezentacije, ali mi smo spremni i vjerujemo da ćemo ostvariti dobre rezultate.

Prva je na programu Hrvatska u St. Gallenu?
- Hrvatska ima super igrače i jaka je reprezentacija iako je izgubila posljednje dvije utakmice. Protiv Francuske je Hrvatska djelovala jako dobro. Francuska je profitirala jer ima veći izbor kvalitetnih igrača.


Koji rezultat očekujete protiv Hrvatske?
- Mi uvijek igramo na pobjedu. Očekujem dobru, otvorenu i zanimljivu utakmicu.

Znači, protiv Hrvatske počinjete s najboljih 11 ili će biti nekakvih promjena?
- Ne znam još točno, sigurno ću kombinirati i tražiti od igrača maksimum. Volio bih da me igrači koji su manje igrali dobrim igrama dovedu u dvojbu koga ću staviti na sljedeću utakmicu. Dobro je što ćemo moći obaviti šest izmjena.

S Hrvatskom se trebalo igrati u ožujku, ali je zbog korone utakmica otkazana tako da Švicarska ima bogat i težak program u sedam dana. Petković napominje da treba pozitivno, optimistički gledati u budućnost, iako to nije lako jer se od njega i reprezentacije očekuju dobri rezultati protiv jakih reprezentacija.

- Sve su to super reprezentacije, radujemo se što ćemo igrati i nadigravati se s ovako velikim nogometnim nacijama - optimist je Petković, koji vjeruje u svoju momčad i očekuje dobre rezultate.
Izbornik je švicarske nogometne reprezentacije na kraju razgovora još jednom napomenuo kako se jako raduje utakmici protiv Hrvatske, a očekuje lijepu utakmicu i pobjedu svoje momčadi.

TKO JE SVE NA PETKOVIĆEVOM POPISU

VRATARI: Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach), Yvon Mvogo (PSV), Jonas Omlin (Montpellier).
BRANIČI: Ricardo Rodriguez (Torino), Fabian Schär (Newcastle United), Manuel Akanji (Borussia Dortmund), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Silvan Widmer (Basel), Loris Benito (Bordeaux), Eray Cömert (Basel), Jordan Lotomba (Nice), Bećir Omeragić (Zürich).
VEZNJACI: Granit Xhaka (Arsenal), Xherdan Shaqiri (Liverpool), Steven Zuber (Eintracht Frankfurt), Remo Freuler (Atalanta), Edimilson Fernandes (Mainz), Djibril Sow (Eintracht Frankfurt), Simon Sohm (Parma).
NAPADAČI: Haris Seferović (Benfica), Admir Mehmedi (Wolfsburg), Mario Gavranović (Dinamo Zagreb), Christian Fassnacht (Young Boys), Ruben Vargas (Augsburg), Cedric Itten (Rangers).


Linker
01. svibanj 2024 05:11