Pawel Raczkowski

 STEFAN CONSTANTIN/NEWS IMAGES/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Stefan Constantin/news Images/imago Sportfotodienst/profimedia
TEŠKE OPTUŽBE

Pijani suci napravili nered? Trebali su suditi Vatrenom u važnom susretu, a onda je krenuo show

Suci su demantirali te optužbe za poljske medije, a cijeli je slučaj završio na grčkoj policiji
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 09. travanj 2023. 14:41

Da je Grčka nogometna liga na svoj način posebna, velikom zaslugom fanatizmu navijača i temperamentim derbijima, svima je poznato. Ipak, iznova uspijeva iznenaditi, ovaj put zaslugom Poljaka. Nekoliko sati prije utakmice četvrtog kola doigravanja grčke lige između AEK-a i Arisa, pojavio se ozbiljan problem oko sudaca koji su trebali dijeliti pravdu na derbiju.

Konkretno, poljski sudac, Pawel Raczkowski, sa svojim pomoćnicima Radoslavom Sieckom, Adamom Kupsikom i Krzysztofom Jakubikom, pojavili su se u alkoholiziranom stanju i svojim ponašanjem stvarali probleme po dolasku u zračnu luku "Eleftherios Venizelos".

Poljski kvartet, prema navodnim riječima očevidaca, žestoko se posvađao s grčkim suputnicima (koji znaju poljski jezik), ružno govorio o grčkoj ligi i kovao planove za divlju noć u Ateni. Rasprave sa suputnicima nastavile su se i nakon slijetanja zrakoplova, jer se navodno jedan od Poljaka potukao s ocem i sinom, a jednoga i pljunuo.

Šef sudačke komisije planira zamijeniti Poljake s nekima od njihovih domaćih sudaca, kako se ne bi stvorili još veći problemi. Ipak, suci su za poljske medije demantirali tu priču, ponudivši svoju verziju kako su ih Grci napali, tvrdeći kako se radi o navijačima Panathinaikosa, koji su govorili da će ih "uništiti". Cijeli slučaj prijavljen je grčkoj policiji. Za AEK nastupa Domagoj Vida, a njegova je momčad trenutačno druga na ljestvici s dva boda zaostatka za vodećim Panathinaikosom, a utakmica počinje u 17 sati u nedjelju.

Linker
16. travanj 2024 06:17