FEDERICO PROIETTI Dppi Via Afp
BAYERNOVA LEGENDA OTKRIVA

Pikanterije o Mourinhu: ‘Možda me zaobilazio zbog Guardiole, a mislim da znam zašto je otišao Ibra...‘

‘Iako nisam puno igrao pod Mourinhom, i dalje ga poštujem‘, izjavio je nekadašnji vezni igrač.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. listopad 2021. 22:13

Bivši veznjak Manchester Uniteda Bastian Schweinsteiger otkrio je neke pikanterije vezane uz njegov mandat na Old Traffordu. Smatra da ga je tadašnji menadžer Jose Mourinho zaobilazio zato što je ranije u karijeri igrao pod vodstvom njegovog velikog suparnika.

- Nažalost, nisam puno igrao pod Mourinhom, ali ga i dalje poštujem. On je sjajan trener koji je osvojio mnogo trofeja. Bila je to čudna i teška situacija, nikad mi nije objasnio zbog čega nisam igrao više. Možda je to bilo zato što sam igrao pod Pepom Guardiolom u Bayernu i što sam igrao Guardiolin nogomet kojeg on ne voli previše. Bez obzira na to, sviđalo mi se kako je Mourinho vodio momčad - rekao je Schweinsteiger za Radio BBC 5 Live.

image
Bastian Schweinsteiger
TING SHEN Dpa Picture-alliance Via Afp

U Manchester Unitedu je dio svoje bogate karijere proveo i švedski napadač Zlatan Ibrahimović.

- Stil igre je drugačiji kod Mourinha, mislim da je zato Zlatan otišao. Nije tu bilo previše nogometa, igralo se izravnije. Ali Mourinho je imao uspjehe sa svojim momčadima - kazao je njemački veznjak.

Schweinsteiger uživa u igračkoj mirovini od listopada 2019. godine, posljednji klub bio mu je Chicago Fire u MLS-u. Oženio je srpsku tenisačicu Anu Ivanović s kojom ima dva sina.

Linker
24. travanj 2024 20:44