Dragan Stojković Piksi
 SHAUN BOTTERILL
SRBI NAS ŽELE

Piksi Stojković se ne boji Vatrenih: ‘Masakrirat ćemo Škote, a onda neka nam dođu ti Hrvati‘

Legenda jugoslavenskog nogometa, Dragan Stojković Piksi uopće ne dvoji u prolazak Srbije na Euro.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2020. 16:29

Nogometna reprezentacija Srbije vrlo bi lako mogla biti posljednji protivnik Hrvatskoj u skupini na Europskom prvenstvu sljedeće godine. Srbija je nakon pobjede u Norveškoj izborila finale doigravanja kvalifikacija za EURO putem prve sezone Lige nacija. U studenom će izabranici Ljubiše Tumbakovića igrati u Beogradu protiv Škotske. Ona momčad koja pobijedi, vizirat će nastup na kontinentalnoj smotri, i to u istoj skupini s Hrvatskom, Engleskom i Češkom.

Srbija je nakon pobjede u Oslu izgubila kod kuće od Mađarske (0:1) u dvoboju Lige nacija odigranom u nedjelju. Ali, to "Orlove" nije obeshrabrilo, dapače, iz srpskih se redova najavljuje pobjeda koja bi ih odvela na prvo veliko natjecanje nakon 11 godina i Mundijala 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

Javila se za britanske medije, točnije za Daily Record, legenda srpskog nogometa osamdesetih i devedesetih godina. Dragan Stojković Piksi poručio je da je Srbiji mjesto među najboljima:

- Ma, pregazit ćemo te Škote, a onda nek nam dođu i ti Hrvati. Nismo bili na Eurima od 2000. godine, što je svakako previše za nas. Norvežane smo trebali dobiti s pet pogodaka prednosti! Taktički smo bili jako dobri, a govorilo se da bi nas ta Norveška s Haalandom i Odegaardom trebala lako dobiti - priča Piksi.

Bivši jugoslavenski reprezentativac smatra da će Škoti biti mnogo lakši zalogaj u Beogradu no što je to bila Norveška u Oslu.

- Izbornik Tumbaković sjajno je pripremio momke. Respektira on i Škote, bit će tako i u studenom, ali idemo priznati pa reći - bolji smo od njih. Budemo li igrali kao u Oslu, Škote ćemo - masakrirati.

Linker
27. kolovoz 2024 14:54