SAN SEBASTIAN, SPAIN - SEPTEMBER 17: Douglas Costa of FC Shakhtar Donetsk reacts during the UEFA Champions League Group A match between Real Sociedad de Futbol and FC Shakhtar Donetsk on September 17, 2013 in San Sebastian, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
 David Ramos / 2013 Getty Images
NIJEMCI RADE

PIŠE SE POVIJEST BUNDESLIGE Bayern doveo 'novog Ronaldinha' u tišini!?

Njemački nogometni div Bayern München još se nije uključio u ljetnu transfer-groznicu, ali i to bi se uskoro moglo promijeniti. Iz Bundeslige stiže vijest o prvom velikom i gotovo sigurnom pojačanju na Allianz Areni ovoga ljeta.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 25. lipanj 2015. 17:24

TV kanal Sport 1, inače pouzdani izvor vijesti kad je Bayern u pitanju, objavio je u četvrtak da će prvak Njemačke u svoje redove dovesti Douglasa Costu, sjajnog brazilskog napadača koji igra u Šahtaru s našim Darijom Srnom.

Bayern je navodno sve dogovorio s ukrajinskim klubom te usuglasio uvjete s Brazilcem, i čeka se samo objava i službena potvrda transfera.

24-godišnji Costa kojeg su mediji odavno prozvali 'novim Ronaldinhom', koštat će Bayern 35 milijuna eura, a iako nije opravdao ovaj pretenciozni nadimak, sljedeće četiri godine bi trebao naći dom na Allianz Areni, tvrdi pouzdani izvor iz Njemačke.

Brazilac bi tako trebao postati glavni akter četvrtog najvećeg transfera u povijesti Bundeslige, zajedno s Marijom Gomezom koji je za isti iznos igrao u Bayernu igrao od 2009. do 2013. godine.

Inače, Costa je trenutno dio nove brazilske reprezentacije koja nastupa na Copa Americi, ali novi izbornik Dunga mu zasad ne daju prliku u prvoj momčadi.

Zašto je onda zanimljiv Pepu Guardioli? Trener Bayerna se nada, tvrde Nijemci, kako će dolazak Brazilca staviti dodatni pritisak na dvije velike zvijezde, Arjena Robbena i Francka Riberyja, i natjerati ih na njihova najbolja izdanja. A već to je Bayernu dovoljno za najviše domete.

Linker
24. rujan 2024 07:21