JOHN WALTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA
POŠTEN ZANAT

Pitali su Haalanda čime bi se bavio da nije nogometaš, odgovor koji su dobili šokirat će mnoge

Haaland je prije nekoliko dana bio na ceremoniji proglašenja najboljih igrača Premiershipa
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 27. svibanj 2023. 10:52

Erling Haaland igra povijesnu sezonu u Manchester Cityju. Norvežanin je prošlo ljeto prešao u redove Građana iz Borussije Dortmund za samo 80 milijuna eura, a napadač je već ove sezone opravdao iznos s 52 pogotka u 51 utakmici.

S Cityjem je već osvojio naslov prvaka Engleske, a uz to još napada i Ligu prvaka i FA Kup u kojima ima priliku ostvariti povijesni ‘treble‘, koji je u engleskoj jedino uspio ekipi Manchester Uniteda 1999. godine.

Haaland je prije nekoliko dana bio na ceremoniji proglašenja najboljih igrača Premiershipa, a dao je i intervju za Sky Sports koji se našao u centru pažnje.

Na upit o tome čime bi se bavio da nije nogometaš Haaland je dao odgovor koji je mnoge ostavio u čudu.

- Što bih bio da nisam nogometaš? Pa, vjerojatno varilac ili bih radio na farmi - rekao je Haaland.

image

Erling Haaland (lijevo) i otac Alfie (desno)

OLI SCARFF Afp

Inače, njegova obitelj ima bogatu sportsku povijest. Otac Alfie igrao je na najvišoj razini za Nottingham Forest, Leeds United i Manchester City, a Erling se rodio upravo dok je igrao za Leeds. Igrao je 34 puta za Norvešku i imao je sjajnu karijeru, a njegov sin ubrzo je pokazao želju da krene očevim stopama.

Majka zvijezde Man Cityja Gry Marita Braut također se bavila sportom. Sudjelovala je u sedmoboju i pritom je bila norveška prvakinja.

Linker
13. travanj 2024 16:54