Bobinac, Mlinarić i Deverić u Petrinji
 ZAKLADA ‘NEMA PREDAJE‘
STRADAO U POTRESU

Plemenita ideja nekadašnjih suigrača: Dinamova Zaklada osigurala privremeni smještaj bivšem igraču modrih

To su moji dinamovci, to je moj Dinamo, rekao je emotivno Bobinac, promatrajući cijelu akciju
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. veljača 2021. 16:58

Dinamova zaklada 'Nema predaje' nakon prosinačkih potresa aktivno je sudjelovala u pomaganju unesrećenima na stradalom području. Donirali su Modri u selo Pecki kontejnere za one koji su ostali bez krova nad glavom, a sada je Zaklada donirala privremeni smještaj i bivšem igraču Dinama Radimiru Bobincu, čija je kuća u Petrinji također oštećena.

Zapravo, priča ima dodatnu dimenziju, jer govori i o zajedništvu Dinamovih generacija, naime, idejni začetnici i pokretači ove priče nekadašnji su Bobičevi suigrači iz juniorskih i seniorskih dana u Dinamu Damir Fučkar, Marko Mlinarić, Mladen Munjaković, Stjepan Deverić, Gordan Mohor, Krešimir Bronić, Srećko Lušić, Slavko Mikac, Ismet Karabašić, Krešo Vrbančić, Kruno Ivezić, Miroslav Drljača, Marjan Gorički, Predrag Krpan, Mladen Zebić, Davorin Babić, Gordan Kranjc, Mario Hvalec

Oni su se obratili Zakladi kao skupina bivših Dinamovih igrača s ciljem da zajedno s klubom pomognu Bobincu. Bobinac je u Dinamu kao junior i potom član prve momčadi proveo osam godina, od 1974. do 1982. Na njegovoj su kući u Petrinji popucali temelji, nosivi zidovi, stradao je krov, srušen dimnjak, nema grijanja i u ovome trenutku ondje nisu mogući uvjeti za život. Stoga je Zaklada donirala stambeni kontejner za privremeni smještaj.

- To su moji dinamovci, to je moj Dinamo - rekao je emotivno Bobinac, promatrajući cijelu akciju postavljanja kontejnera. - Prekrasna gesta, ovo se ne može zaboraviti. Svaka vam čast i puno hvala. Ova situacija mi zbilja vraća osmijeh na lice i vjeru u daljnji život. Pogotovo gospoda iz Dinama i Zaklade Nema predaje.

- Mi se nikada nismo predavali. Jel’ tako? - nadodao je na to s ponosom Marko Mlinarić.

- Ovo mi puno znači i od srca vam svima hvala, i dečkima koji su me se sjetili i pokrenuli cijelu priču bez da sam išta o tome znao. Velika hvala Dinamu i Zakladi, svi ste mi pomogli da supruga i ja lakše prebrodimo ovo teško razdoblje. Nadam se samo da ćemo se i češće družiti jer silno mi je drago sve vas vidjeti - rekao je Bobinac, koji je neko vrijeme nakon karijere radio kao 'građevinac' pa je i sam aktivno pomogao u postavljanju kontejnera.

- Drago mi je da sam vidio našega Bobija i silno sam ponosan što smo reagirali na takav način, od svih suigrača do kluba i same zaklade. Dinamo sustavno kroz humanitarne aktivnosti pokazuje da je puno više od sportskog kluba, posebno osnivanjem zaklade koja, između ostaloga, pomaže i bivšim igračima - naglasio je Marko Mlinarić.

Linker
27. travanj 2024 02:33