Zagreb, 180708.Crkva Sv. Ivana, Nova Ves.Vjencanje nogometasa Nike Kranjcara i Simone Fistric. Na slici Zlatko Kranjcar.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matic / CROPIX
CICO O CRNOJ GORI I SINU

'Pobijedimo li u Cardiffu vrlo smo blizu EURU. Niko? Igrat će pa makar i na posudbi'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. kolovoz 2011. 16:54

Crna Gora, pod palicom Zlatka Kranjčara, rijetko gubi utakmice. Zapravo, izgubila je samo četiri prijateljske, od toga dvije od Crne Gore. Josip Kuže i njegovi izabranici očito Cici baš ne leže. Ovoga puta završilo je u Albaniji 3:2, Kranjčar ima objašnjenje.

- Bila je to sve samo ne prijateljska utakmica. Barem kad su oni u pitanju, bilo je s njihove strane puno grubih startova, baš su bili 'nabrijani’ - ispričao nam je 'Crnogorac’ Cico, pronašavši ipak puno dobrih vijesti no razloga za brigu.

- Igrali smo dobro, pogotovo jer nisam imao na raspolaganju nekoliko važnih igrača. Također, vratio nam se Jovetić nakon ozljede, igrao dobro, to je naš najveći dobitak. Izdvojio bih i Savića, koji je bio vrhunski, ne samo zbog pogodaka, već i zbog igre. Stvarno nemam razloga za peismizam, još sam veći optimist nego što sam bio prije te utakmice. Konačni rezultat nije me razuvjerio - podvlači Kranjčar, koji je, kaže, s Kužeom i pomoćnikom Mustedanagićem razgovarao nakon utakmice.

- Pričali smo o svemu, razmijenili iskustva. Vidim da im je status u Albanija vrlo dobar, jako ih cijene, drago mi je zbog toga.

Dakle, Crna Gora maršira prema Euru, tri utakmice za odluku sve su bliže.

- Wales, Engleska i Švicarska su pred nama, sami ovisimo o sebi i to je velika stvar. Pobijedimo li u Cardiffu bili bismo vrlo blizu, naravno, vjerujem da možemo i protiv Engleske te u Švicarskoj napraviti pravi rezultat. Kažem, unatoč ovom porazu od Albanije sve sam uvjereniji da ćemo na kraju uspjeti - misli 'stari’ Kranjčar, koji nije želio ovoga puta pričati o novome ugovoru u Podgorici, kao ni o Hrvatskoj. Teške je teme ostavio po strani.

- Nisam gledao Hrvatsku protiv Irske, niti sam se čuo s Nikom, nisam čitao niti novine i internet. Znam samo rezultat, zato, ostao bih ovoga puta iza svih polemika. Nema smisla sad o tome pričati.

Cico inače slovi kao mogući nasljednik Slavena Bilića jednoga dana, sve se glasnije o tome priča.

- Lijepo je čuti da imam podršku, ali, pustite sad to.

Iz Londona dolaze vijesti da bi Niko mogao u Sunderland?

- Ne znam, mislim da je sve po starom. Ali, kako je i Niko rekao, možda nije nemoguće i da ostane u Tottenhamu, pogotovo ako ode netko iz veznog reda. Vidjet ćemo još, sve je moguće, osim da on još jednu sezonu provede na klupi i tribini. Igrat će negdje, makar otišao i na posudbu - kazao je tata Cico.

Fatos Beqiraj, Dinamov napadač, nije igrao za Crnu Goru.

- Osjetio je na zagrijavanu zatezanje u loži, boljelo ga je i procijenili smo da se ne isplati riskrirati. Čuvao sam ga i za Dinamo, ali i za sebe, jer će mi trebati u idućim, važnim utakmicama - kazao je Zlatko Kranjčar.

Linker
24. rujan 2024 19:24