GNK Dinamo
ISPRED OSIJEKA I HAJDUKA

Pobjeda o kojoj će se dugo pričati: Dinamovi klinci pobijedili sa 16:0, u prvenstvu gol-razlika - 58:5!

U polufinale Kupa ušli su i juniori i to u nevjerojatnoj utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. studeni 2021. 19:23

Veliku pobjedu, o kojoj će se dugo pričati, ostvarili su Dinamovi pioniri. Momčad pod vodstvom Dine Julardžije slavila je u četvrtfinalu Kupa NS Zagreba protiv Karlovca sa čak 16:0. To je sigurno jedna od rekordnih pobjeda raznih Dinamovih kategorija u službenim natjecanjima (prije šest godina Dinamovi Pioniri II pobijedili su HAŠK u ligi 25:0), a nakon što prošle godine pioniri nisu imali dobru sezonu i nisu osvojili trofej, ove se sezone vraćaju u borbu za najviše ciljeve.

Na ljestvici Dinamo ima dva boda više od Osijeka i tri više od Hajduka, uz sjajnu gol-razliku 58:5, nakon 14 utakmica. Osijek i Hajduk zajedno su zabili 55 golova. Uz to, još i taj efikasan i nesvakidašnji trijumf u Kupu.

Već na poluvremenu bilo je 8:0, a golove su zabili; Perković i Ćutuk po 3, Huskić, Šimić i Nekić pod 2, Mikić, Šunta, Perić i Bećirović po jedan. Istaknimo i da je Anes Huskić uz dva gola imao i pet asistencija, a dvostruki strijelac Šimić je Nikolas, mlađi sin Darija Šimića, Rokov brat.


Spomenimo i da su u polufinale Kupa ušli i juniori koje vodi Jozo Bandić u nevjerojatnoj utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca. Vodili su Sigećani 0:2, Dinamo je izjednačio, a onda su gosti u 87. minuti zabili za 2:3. No, ni tu nije bio kraj, u sudačkoj nadoknadi Dinamo je izjednačio i onda slavio u raspucavanju s bijele točke 8:7. I to u 11. seriji, u kojoj je vratar Ivan Mandić obranio i zabio jedanaesterac.

Linker
19. travanj 2024 18:00