Stjepan Radeljić je član Šerifa
 Miljenko Karačić
OSIJEKOV STOPER NA POSUDBI

‘Pobrinut ćemo se da ogled Dinama i Crvene zvezde odgodimo za neka druga vremena, a Modrima želim prolaz‘

Osijekov stoper na posudbi u redovima moldavskog Šerifa nakon prve utakmice trećeg pretkola LP
Piše: JL.Objavljeno: 06. kolovoz 2021. 07:02

Čim je obavljen ždrijeb play-offa Lige prvaka krenule su rasprave o mogućem sudaru zagrebačkog Dinama i Crvene zvezde. Premda je taj dvoboj izvjestan da bi došlo do njega trebaju se ispuniti dva uvjeta, Dinamo mora eliminirati poljsku Legiju, a Crvena zvezda treba izbaciti moldavski Šerif u 3. pretkolu.

Za Šerif se s pravom može kazati da je vladar moldavskog nogometa. Čak 19 puta bio je prvak Moldavije, nacionalni Kup osvojio je deset puta, a Superkup sedam puta. Upravo zbog nastupa u pretkolima Lige prvaka odigrao je samo dvije utakmice u domaćoj ligi ove sezone, te ima poraz i pobjedu. U subotnjoj 3:1 pobjedi nad Folerstijem strijelac jednog pogotka bio je i 23-godišnji stoper Stjepan Radeljić.

Radeljić je službeno nogometaš Osijeka na posudbi u moldavskom prvaku, u kojeg je stigao zimus iz Širokog Brijega, u kojemu je također bio na posudbi i stasao u najboljeg stopera Premijer lige Bosne i Hercegovine.

- U Šerifu sam već pola godine. Snašao sam se dobro i zadovoljan sam. Riječ je o jednom vrhunski organiziranom klubu s odličnim uvjetima za rad. Klub je vrlo stabilan. Prošle sezone osvojili smo i prvenstvo i Kup. U pretkolima Lige prvaka prvo smo eliminirali albansku Teutu pobjedama 4:0 i 1:0, pa onda armenski Alaškert također s dvije pobjede, 1:0 i 3:1. Sada nas čeka Crvena zvezda - kaže Radeljić.

Prekjučer su Crvena zvezda i Šerif u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka u Beogradu odigrali 1:1, što je vrlo dobar rezultat za Radeljićevu momčad...

Bilo bi zanimljivo

- Prvu smo utakmicu na Marakani odigrali dobro, pokazali da nismo slučajno u ovom društvu. Vodili smo 1:0, imali priliku za još koji gol, završilo je 1:1. Odluka će pasti u uzvratu kod nas. Nije ništa gotovo, znamo koliko je Crvena zvezda jaka, ali borit ćemo se, dat ćemo sve od sebe za prođemo - kaže Stjepan Radeljić, koji je prvu utakmicu sa Zvezdom odgledao s klupe za pričuvne igrače, te dodaje sljedeće:

- Znam, svi bi u Hrvatskoj i Srbiji, kao i u ostalim zemljama u susjedstvu, željeli vidjeti dvoboj između Dinama i Crvene zvezde. Dinamo se već nametnuo u Europi kao ozbiljan klub, redovito su u skupini Lige prvaka ili Europske lige. Zvezda je bila u krizi, sada se opet dižu, pojačali su se ljetos tako da bi, ako dođe do tog sudara, bilo zanimljivo i uzbudljivo i na terenu i oko njega. U Beogradu se već priča o tom dvoboju. No, pobrinut ćemo se da taj dvoboj odgodimo za neka druga vremena, a naravno da Dinamu želim prolazak protiv Legije.

U Hrvatskoj su sve konkurentniji Rijeka i Osijek, žele prekinuti dominaciju Dinama. Osijek je još uvijek vaš klub...

- Tako je, u Šerifu sam na posudbi i tako se i ponašam. Posudba traje do proljeća, premda ne bih imao ništa protiv da ostanem i do kraja sezone. No, o tome će se dogovarati dva kluba. Ovdje mi je lijepo, no nije mi cilj dugoročno igrati u Moldaviji. Želio bih se okušati u nekoj jačoj ligi, pa ćemo vidjeti hoće li biti ponuda. A do tada ću igrati ovdje i želio bih sa svojim klubom doći uskoro na Maksimir. Čujem se svakodnevno s prijateljima iz Osijeka i Širokog Brijega, gdje mi je također bilo lijepo, sretan sam što su s mladom momčadi izborili Europu - zaključio je nadareni stoper iz Novog Travnika, kojega je nogometni put preko juniora Zrinjskog odveo vrlo rano u Stuttgart.

Omele ga ozljede

Njemački bundesligaš ga je koristio u svojoj drugoj momčadi, pa posudio Osijeku, koji je kasnije otkupio ugovor, no priliku u prvoj momčadi s Drave nije dobio, jer trener Nenad Bjelica ima na raspolaganju vrlo jaku i iskusnu zadnju liniju, a omele su ga i ozljede. Karijeru je oživio na Pecari, sada se dokazuje u prvaku Moldavije, a možda ga uskoro vide i gledatelji na Maksimiru.
Radeljićeva tržišna vrijednost je 350.000 eura prema Transfermarktu, ima po 20 nastupa za Šerif (1 gol, 1 asistencija, Široki Brijeg (2 gola, 2 asistencije), te Osijek II (1 gol), tri nastupa za prvu momčad Osijeka, te 43 nastupa (2 gola) za Stuttgart II. Zanimljivo je, igrao je četiri puta za U-19 reprezentaciju Hrvatske, a nakon toga 12 puta za U-21 vrstu BiH.

Linker
25. travanj 2024 11:36