VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
FENOMEN NA POLJUDU

Počinje najveći i najmasovniji događaj u Hrvatskoj od početka korone, ni testiranje nije bilo problem!

Navijači su uoči europske premijere pohrlili i na testiranje koje je omogućeno po cijeni od 80 kn
Piše: J.Radić/SN/Z. Reić/JLObjavljeno: 22. srpanj 2021. 09:33

Po svemu sudeći, današnja utakmica 2. kvalifikacijskog kola Konferencijske lige između Hajduka i Tobola na Poljudu, bit će najmasovnije okupljanje, najveći događaj u Hrvatskoj od pojave koronavirusa! Do srijede u 12.00 sati prodano je više od 7.000 ulaznica (zajedno s pretplatama), a navijači su pohrlili i na testiranje koje je omogućeno po cijeni od 80 kuna.

Sve upućuje na posjetu veću od 10.000 gledatelja, što će uistinu predstavljati najbrojniji događaj u post-korona eri. Uz to, za danas u 19.11 sati najavljeno je i otvaranje navijačkog tematskog parka na Poljudu (J. Radić).

image
Testiranje navijača na Covid uoči utakmice
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix



Plasman u Konferencijsku ligu od vitalnog značaja za Hajduk (piše Zdravko Reić)

Tobol iz Kostanaja trenutačno je vodeći klub Kazahstana, ali Hajduk je taj koji ima imperativ sigurnog prolaza. U stvari to "sigurnog" ne treba naglašavati, jer je momčad Hajduka u stanju ne samo postići uvjerljivu pobjedu od, recimo, dva gola razlike na svom terenu, već i u uzvratu za tjedan dana mogu ostvariti pozitivan rezultat.

Dugo čekanje na skupinu

Hajduk odavno nije uspio izboriti plasman u grupnom dijelu natjecanja na europskoj sceni, ali sada na račun "efekta Jakobušić", koji je osigurao seriju pojačanja, proboj kroz dva pretkola i play off, računa se kao vrlo izgledan plasman u skupinu Konferencijske lige. Svima je jasno da je taj plasman od vitalnog značaja za budućnost kluba, jer bi u protivnom moglo doći do značajnog osipanja igračkog kadra.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Zato nije nimalo lako treneru Jensu Gustafssonu, koji se mogao pravdati kako je htio za startno posrtanje u Zagrebu protiv Lokomotive (2-2), ali bi eventualni kiks protiv Tobola automatski značio njegov odlazak s klupe. I to bez obzira na zaklinjanja, pa i potpisane ugovore od stane predsjednika Hajduka. Onako kako je prije dva ljeta u pravom smislu riječi s klupe otjeran Siniša Oreščanin za neuspjeh protiv Gzire United. No, takve crne misli nikome ne padaju na pamet u taboru "bijelih", kako onom užem klupskom i širem kod navijačke armije.

image
Dres Filipa Krovinovića već je u fan shopu
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Neizvjesno je još hoće li odmah od početka zaigrati Filip Krovinović ili će meštri scene posegnuti za njegovim uvođenjem u drugom dijelu.

- Vjerojatno sam trenutačno jedna od najsretnijih osoba na svijetu, jer sam postao igrač Hajduka, kluba iznimne tradicije - poručio je Filip Krovinović navijačima Hajduka i dodao:

- Nadam se da ću iskustvom i radom pomoći ekipi, a ja vam garantiram da ću na svakoj utakmici davati sto posto svojih mogućnosti, jer je meni to užitak i jer sam tako odgojen.

Utakmica počinje u 21 sat, u isto vrijeme kada i Osijek kreće u svoju europsku avanturu protiv Pogona u Poljskoj. Rijeka od 19 sati igra protiv Gzire United na Malti.

Linker
19. travanj 2024 08:24