Projekt je najavljen u opatijskom hotelu
Ambasador u kojem će boraviti i kandidati
 Matija Djanjesic/CROPIX
DRUGA SEZONA SHOWA

Počinje utakmica života! U borbu za profesionalni ugovor kreće 30 igrača, šef stožera legendarni Vatreni

Proslavljeni Vatreni bit će na čelu stožera koji će izabrati 11 igrača za dvoboj protiv U-20 vrste
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. svibanj 2021. 13:00

Počela je - ‘Utakmica života’! S centra se krenulo u prekrasnom opatijskom hotelu Ambasador gdje je jučer predstavljen kompletni projekt. Ako slučajno ne znate, radi se o zabavno-nogometnom showu u kojem nastupaju nogometaši u dobi od 18 do 25 godina, a koji traže svoju veliku nogometnu priliku. Njih 30 ušlo je u uži izbor nakon selekcije, a sad je pred njima onaj najveći izazov. Dečki se bore za 11 mjesta u svojoj utakmici života koja će se odigrati 2. lipnja, a ta udarna postava sučeliti će se hrvatskoj U-20 nacionalnoj vrsti.

Sedam epizoda na HTV-u

Nakon što se odigra taj sraz donosi se odluka tko je bio najbolji igrač cijele opatijske priče. Taj pobjednik će uzeti veliku nagradu, jednogodišnji ugovor s hrvatskim prvoligašem Goricom koja je partner kompletnog projekta. Biti će zaista zanimljivo i uzbudljivo pratiti tko će biti najbolji i postati prvoligaški igrač. Sve ćete to moći vidjeti na drugom programu HTV-a kroz sedam epizoda za koje je rezerviran prime-time. Prva epizoda je na rasporedu 25. svibnja, a gledatelji će moći vidjeti baš sve što se događa u opatijskom kampu, sve napore, ‘krv, znoj i suze’ mladića koji žele napraviti čudesan korak u svojoj karijeri. Kamere će pratiti što ih motivira, kako se ponašaju u pravim profesionalnim uvjetima, koliko su daleko spremni ići za pobjedu, kako se nose sa stresom, zadacima koji su pred njih postavljeni. Zapravo, to je pravi reality show. Serijal završava izravnim prijenosom već spomenute utakmice selekcije ‘Utakmice života’ s mladom U-20 selekcijom Hrvatske.

image
CROPIX

Za svoj životni nogometni ‘bingo’ bore se dečki koji su iz ovih ili onih razloga negdje zastali u razvoju svoje nogometne karijere. Sad imaju priliku da sve to zaborave i krenu uspješnim putem. Imat će moćne ‘vrhovne suce’. Šef stožera koji će donijeti konačnu odluku je naš proslavljeni Vatreni Aljoša Asanović, njegov prvi pomoćnik je još jedno veliko ima našeg nogometa Danijel Pranjić, a stožer još čine Hrvoje Vejić, Marin Oršulić, Igor Musa, trener vratara je Filip Lončarić, a kondicijski trener Stipo Dejaković.

Treninzi u Opatiji

- Razgovarao sam s Ivanom Rukavinom i Danijelom Pranjićem koji su iznijeli svoj projekt i koji je iznimno zanimljiv. Htio sam im pomoći u realizaciji. Rekao bih da ovo zapravo i nije show. Radi se o prilici mladim igračima, mi ćemo im pokušati dati mogućnost da odigraju svoju ‘utakmicu života’, te da zarade profesionalni ugovor. Naravno, na kraju će sve biti na kandidatima. Ovo je zaista fantastična priča. Mi u stožeru ćemo se potruditi da damo sve od sebe, pružit ćemo momcima sve svoje znanje. Zaista je to prilika momcima da naprave nešto za sebe - kazao nam je Aljoša Asanović.

image
CROPIX

Veli nam kako se nada da su izabrani najkvalitetniji igrači...

- Prošle subote je na selekciji bilo puno momaka, njih 66. Trebalo se brzo odlučiti u sedam-osam sati. Nadam se i vjerujem da smo izabrali najbolje. Ukoliko smo nekoga izostavili, nije bilo namjerno. Izazov je pomagati tim momcima, educirati ih, pokazati im najbolje što znamo i kako stoje stvari u profesionalnom nogometu. Imaju super stožer, super smještaj...

Dečki dolaze u hotel Ambasador 17. svibnja, a dan kasnije startaju s prvim treningom na igralištu Opatije, a odigrat će i dvije pripremne utakmice. U vrhunskom hotelu imati će vrhunske uvjete, da se malo našalimo, kao bogati arapski šeici. Na raspolaganju će im biti saune, bazeni, plovit će jahtama, imat će prilike otići na paintball... Moći će sudjelovati i u kulinarskoj radionici na temu sportske prehrane.

image
Na fotografiji: Danijel Pranjić, Vladimir Bošnjak, Barbara Mesić, Aljoša Asanović, Ivan Rukavina i Johannes Bock.
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

- Moj partner Ivan Rukavina došao mi je s idejom koja mi se svidjela. Znate kakav sam ja, po prirodi malo i lud, ha, ha, ha... Nisam ništa znao o televiziji, o show programima. Međutim, sama činjenica pomaganja mladim igračima me inspirirala. Pomagati nekome tko nije imao pravu šansu je velika inspiracija. Znam kroz vlastitu karijeru kako je bilo teško doći do uspjeha. Zato uopće nisam razmišljao, odmah sam se uključio. Već je 2018. godine održana prva sezona, ovo je druga. Već tada sam vidio koliko je to težak posao. Baš mi je iznimno drago što mogu pomoći mladim dečkima. Nadam se da će ljudi u Hrvatskoj s velikim uzbuđenjem i zanimanjem pratii serijal - kazao nam je Pranjić koji je stigao iz obližnjeg Viškova gdje mu žive roditelji.

Jučerašnje predstavljanje projekta moderirala je Jelena Ješić, a uz bivše hrvatske reprezentativce Asanovića i Pranjića, na panelu su prisustvovali predstavnici sponzora Liburnia Hotels Villas, predsjednik Uprave Vladimir Bošnjak, članica Uprave Barbara Mesić, te član Johannes Bock.

Gorica je pravi izbor

A što kaže idejni začetnik i direktor ‘Utakmice života’ Ivan Rukavina?

- Siguran sam da će razina kvalitete izabranih igrača biti iznad razine kvalitete onih iz prve sezone. A već u toj sezoni smo imali visoku razinu kvalitete, gdje smo pronašli više zanimljivih igrača, a neki od njih su na pragu prvoligaškog nogometa, što je veliki uspjeh za te dečke. To je lijepa, pozitivna priča. Ove sezone očekujem da će broj naših kandidata koji će napraviti zapažene rezultate i izgraditi ozbiljnu nogometnu priču biti veći. Gorica je kao klub partner kvalitetan izbor, jer su oni poznati po tome da daju priliku mladim igračima. Eto, Kristijan Lovrić i Hrvoje Babec su savršeni primjeri da ‘Utakmica života’ ima smisla. To su bili dečki koji su igrali u trećoj ligi, a sad su u glavnim ulogama ozbiljnog prvoligaškog kluba - kazao je Rukavina

Show, dakle, uskoro starta, vrijedi ga vidjeti... S nestrpljenjem ga čekamo.

Linker
16. travanj 2024 05:47