KAOS U KOLNU

Podolski pogođen kovanicom, Solbakken pred otkazom, klub pred ispadanjem...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. travanj 2012. 12:06

Gdje god se u posljednje vrijeme pojave nogometaši Kölna, događaju se nevolje. U utorak, međutim, ne njihovom krivicom...

Mainz je u 30. kolu Bundeslige pobijedio Köln s 4-0 i dodatno mu otežao borbu za ostanak, a u 28. se minuti dogodio incident s Lukasom Podolskim u glavnoj ulozi. Netko je, naime, pogodio najveću zvijezdu Kölna kovanicom. Podolski je pao na tlo, a ispod desnog oka je bila vidljiva rana. Ipak, uskoro se pridigao i nastavio s igrom.

- Policija je reagirala i identificirala je sumnjivca - rekao je direktor Mainza Christian Heidel.

Premda je Podolski mogao isprovocirati prekid utakmice i pobjedu Kölna za "zelenim stolom", pokazao je da je veliki sportaš iako je upitno hoće li to tako doživjeti i navijači Kölna.

- Veliki komplimenti Lukasu što nije ostao ležati na travi. Ispričavam se i njemu i Kölnu - dodao je Heidel.

A što se tiče Kölna, četiri je kola prije kraja na 16. mjestu, onom koje vodi u razigravanje za ostanak. U deset posljednjih kola doživio je čak sedam poraza i čini se da će klub u završnicu sezone ući s novim trenerom.

Naime, norveški stručnjak Stale Solbakken je pred otkazom, a prema pisanju njemačkih medija, prvi kandidat za njegova nasljednika je Holger Stanislawski koji je u veljači dobio otkaz u Hoffenheimu.

Linker
23. rujan 2024 12:32