Brutalan start u Afričkoj Ligi prvaka
 SCREENSHOT: TWITTER
NIJE BIO SVJESTAN UČINJENOG

Pogledajte jedan od najbrutalnijih startova u nogometnoj povijesti: ‘Bio je to pokušaj ubojstva‘

Za jedan od najgrubljih startova u nogometnoj povijesti opravdano je dobio crveni karton
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. listopad 2021. 17:21

Autor ovih redaka uživo je u prosincu 2019. na Veltins Areni u Gelsenkirchenu svjedočio brutalnom startu tadašnjeg vratara Schalkea Alexandera Nübela na igrača Frankfurta Mijata Gaćinovića.

Nübel je tada đonom u prsa pogodio suparničkog nogometaša daleko izvan kaznenog prostora, a njegov je nasrtaj izgledao strašno i s vrha tribina, pogotovo kasnije na snimci.

Nešto slično, ali u još brutalnijem obliku, izveo je vratara Al Ittihada iz Tripolija Muad Allafi u utakmici Afričke Lige prvaka protiv Esperancea iz Tunisa.

Brutalan start Allafija pogledajte OVDJE.

Nakon što je prvi ogled u Libiji završio bez pogodaka, Tunižani su u uzvratu poveli golom Nassima Ben Khalife u 63. minuti.
U 75. minuti Hamdou Elhouni našao se u sjajnoj prilici za povećanje vodstva, ali ga je s terena 'pomeo' gostujući vratar Allafi. Izvan kaznenog prostora izveo je nevjerojatan potez, pogodio ga je nogom u vrat.

Za jedan od najbrutalnijih startova u nogometnoj povijesti opravdano je dobio crveni karton, no čini se da u prvi tren nije baš bio svjestan što je napravio, jer je kod suca protestirao zbog takve sankcije.

Nesretni Elhouni ostao je ležati na tlu neko vrijeme, a nakon ukazane pomoći je zamijenjen i prevezen u bolnicu. Kasnije se pojavila i fotografija koja pokazuje posljedice divljačkog nasrtaja kojeg je Esperance de Tunis na Twitteru nazvao 'pokušajem ubojstva'.

Na sreću, Hamdou Elhouni se dobro oporavlja...

Linker
16. travanj 2024 23:35