Kyle Walker i Joško Gvardiol

 JUSTIN TALLIS Afp
POBJEGAO IM TROFEJ

Pogledajte kako suigrač tješi tragičara Gvardiola nakon velike pogreške u finalu

Slavlje u crvenom, a očaj u plavom dijelu Manchestera poslije finala FA Kupa
Piše: SNObjavljeno: 25. svibanj 2024. 18:26

Slavlje u crvenom, a očaj u plavom dijelu Manchestera. United je s 2:1 nadjačao City u završnoj utakmici FA Kupa i na Wembleyu podigao prvi trofej sezone, a Erik ten Hag postao je prvi trener koji je savladao Pepa Guardiolu u finalima ovog natjecanja.

Porezi hrvatskih reprezentativaca obilježili su prvo poluvrijeme. Prvo je Mateo Kovačić spasio svoju momčad spriječivši gotovo sigurni pogodak Brune Fernandesa nakon pogreške Cityjeva vratara Stefana Ortege, no Joško Gvardiol nije se baš proslavio.

U 30. minuti Alejandro Garnacho doveo je Vragove u vodstvo, a upravo je Gvardiol najveći krivac za pogodak. Diogo Dalot poslao je dugo dodavanje prema Garnachu, Gvardiol ga je pratio u stopu i pokušao glavom dodati vrataru Ortegi, ali nije primijetio da Nijemac već stoji daleko od svog gola. Lopta je preletjela Ortegu i dovela Garnacha u stopostotnu šansu pred praznim vratima, Argentinac to nije mogao promašiti.

image

Kyle Walker i Joško Gvardiol

JUSTIN TALLIS Afp

Kadrovi nakon posljednjeg sučevog zvižduka otkrivaju da se Gvardiol teško mogao pomiriti s pogreškom i porazom. Kyle Walker došao ga je utješiti, dok je Gvardiol blijedo gledao u prazninu.

Depresija se ocrtava i s lica Phila Fodena, Erlinga Haalanda, Juliana Alvareza, Bernarda Silve... Nadali su se Građani trostrukoj kruni i ove sezone, na kraju ostaju samo na jednoj, odnosno premierligaškoj. Ranije su osvojili UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

image

Bernardo Silva i Julian Alvarez

JUSTIN TALLIS Afp
image

Phil Foden

JUSTIN TALLIS Afp
image

Pep Guardiola i Phil Foden

JUSTIN TALLIS Afp
image

Erling Haaland

JUSTIN TALLIS Afp

Linker
25. svibanj 2024 18:27