TOM DUBRAVEC Cropix
PROVEDENO JE ISTRAŽIVANJE

Pogledajte listu najboljih driblera na svijetu, Hrvatska u top 10 ima čak dvojicu predstavnika

Uvjet je bio da igrači imaju više od 23 godine i u proteklih godinu dana najmanje 1500 odigranih minuta
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 07. svibanj 2023. 21:40

Luka Modrić i Mateo Kovačić nalaze se među Top 5 veznjaka driblera svijeta koji su stariji od 23 godine. Statistiku je obrađivao međunarodni centar za sportske studije – CIES, a kao uvjet da igrač uđe u konkurenciju bilo je potrebno da je tijekom proteklih godinu dana odigra najmanje 1500 minuta u domaćem prvenstvu. Radi se o neovisnoj istraživačkoj i obrazovnoj organizaciji sa sjedištem u Neuchâtelu u Švicarskoj. Ljestvicu su prikazali na svojem Twitter profilu prema parametrima koji su u obzir uzimali učestalost i uspješnost pokušaja driblinga s time da su podaci uzeti isključivo iz utakmica koje su odigrane u posljednjih godinu dana.

Modrić je igrač s najtežim utakmicama (koeficijent) među Top 10, dok Kovačić ima nevjerojatnu uspješnost driblinga od 79,7%.

Na prvom se mjestu nalazi veznjak Barcelone i Nizozemske Frenkie De Jong, a između njega i Modrića smjestio se portugalski veznjak i član Wolvesa Matheus Nunes. Dodajmo da se na devetoj poziciji nalazi veznjak Crvene zvezde Guélor Kanga (32).

Modrić je dosad u Realu uzeo tri domaća prvenstva, dva domaća kupa i četiri domaća superkupa. Na europskom planu još je upečatljivija njegova soba s trofejima. Zasad ima pet naslova prvaka Europe, četiri europska Superkupa, ali i pet trofeja pobjednika Svjetskog klupskog prvenstva. Nije na odmet niti Kovačićeva statistika u Chelseaju s kojima je od dolaska 2018. godine osvojio Ligu prvaka, Europsku ligu jednako kao i Modrić trofej pobjednika Svjetskog klupskog prvenstva kao i europski Superkup.

Linker
30. travanj 2024 06:09