Navijači Celtica (arhiva)

 ANDY BUCHANAN Afp
UMJESTO MINUTE ŠUTNJE

Pogledajte novi skandal i uvrede navijača slavnog kluba s Otoka! ‘Ako mrzite kraljevsku obitelj...‘

Na većini utakmica u granicama Ujedinjenog Kraljevstva navijači i igrači poštivali su minutu šutnje
Piše: JL.Objavljeno: 19. rujan 2022. 06:53

Nakon pogrdnih transparenata koji slave smrt kraljice Elizabete II izvješenih na gostujućoj tribini stadiona u Varšavi, gdje je Celtic odmjerio snage s ukrajinskim Šahtarom u Ligi prvaka prije četiri dana, navijači velikana iz Glasgowa ponovno su šokirali otočku javnost.

Utakmica sedmog kola škotskog prvenstva između St. Mirrena i Celtica trebala je započeti aplauzom posvećenim preminuloj kraljici Elizabeti II. Na prvi pljesak prisutnih diljem "do čepa" popunjene gostujuće tribine mogli su se čuti zvižduci i hukovi, a osvanuo je i novi uvredljivi transparent s napisom "Ako mrzite kraljevsku obitelj, pljesnite rukama", prilikom čega su navijači glasno skandirali sadržaj ove poruke.

PORUKU NAVIJAČA CELTICA POGLEDAJTE OVDJE

Škotski FA nije propisao obvezu odavanja počasti preminuloj kraljici, već je tu odluku prepustio svakom klubu pojedinačno. Na većini utakmica u granicama Ujedinjenog Kraljevstva navijači i igrači poštivali su minutu šutnje ili bilo koji drugi oblik prisjećanja na prvo lice monarhije, a pritom su i pjevali nacionalnu himnu. U ogledu St.Mirrena i Celtica himna se nije puštala, a gostujući igrači i trener Ange Postecoglou nastavili su aplaudirati, neometani povicima njihovih fanova.

Slična situacija dogodila se i jučer. Navijači Dundee Uniteda na gostovanju kod Rangersa ponovo su radosno uzvikivali parolu "Lizzie‘s in the box‘, iliti "Elizabeta je u kovčegu", što je uvelike razljutilo tribinu Ibroxa.

Celtic je protiv St. Mirrena upisao prvi poraz u sezoni (0:2), ali i dalje su vodeći na prvenstvenoj ljestvici s dva boda ispred gradskog rivala Rangersa. Josip Juranović nije se našao u sastavu australskog menadžera.

Linker
23. travanj 2024 17:41