RONALD GORSIC/CROPIX
SRETNI TRENER

Pogledajte slavlje igrača Dinama! Mamić: Ova momčad može protiv svih, oni imaju ono... da ne budem prost

Što nam kuglice daju... Pokušat ćemo se pripremiti i odigrati što bolje, rekao je Mamić o ždrijebu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. veljača 2021. 23:28

Zoran Mamić primao je čestitke ono malo ljudi na stadionu, a on je čestitao svojoj momčadi. I priznao kako ovo još nije njegov najveći trenerski uspjeh.

- U Dinamu je ovo moj najveći uspjeh, naravno, uz osvojene trofeje. Ali, zasad je još uvijek finale Svjetskog klupskog prvenstva najveći uspjeh, no idemo utakmicu po utakmicu, ne mogu reći gdje je domet ove momčadi. Ova momčad može igrati sa svim protivnicima! Puno faktora utječe na to, ali svjesni smo koliko vrijedimo, koje samopouzdanje imamo, naš govor tijela. Dokle ćemo doći, vidjet ćemo. Ono što me najviše raduje jest mentalna snaga ove momčadi, povjerenje koje momčad ima sama u sebe. To je najvažnije, to je veliki plus za nas - rekao je Mamić i komplimentirao igračima.

- Čestitke momčadi na pobjedu, pokazali su dečki u ove dvije utakmice u većini nogometnih elemenata da smo zaslužili pobjedu. Što može bolje? Teško je sad analizirati, u svemu možemo biti bolji, ne treba sad tražiti mane i loše strane, momčad je bila na vrlo visokoj razini, treba uživati u toj pobjedi, ali nema puno vremena uskoro je nova utakmica.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Koga bi želio za suparnika u osmini finala?

- Sve momčadi koje su prošle su dobre, svi su kvalitetni. Što nam daju kuglice i dragi Bog, tako neka bude, kad dođe ta utakmica onda ćemo se pripremati za svakog suparnika.

Priznao je Dinamov trener da je bilo nervoze, više nego inače.

- Da, više nego inače, i kod mene i igrača, ali ne zbog straha hoćemo li proći, no, kad se sjetite što nam se sve događalo u prošlosti... U prvom dijelu je bilo nervoze, no to smo primirili na odmoru i nismo doveli rezultat u pitanje ni u jednom trenutku.

Kako bi ova momčad prošla u dvoboju s onom koja je pobijedila Arsenal?

- Ha, ova momčad ima možda više karaktera. Ne mislim da oni nisu bili karakterni, ali ovi imaju više... Da ne budem prost!

Slavlje igrača Dinama u svlačionici:

Murad Musajev, mladi trener Krasnodara, bio je ozbiljan i namršten, svjestan da je čitava Rusija očekivala više od njegove momčadi. Više od ovakvog uvjerljivog ispadanja od Dinama.

- Bilo je očekivano komplicirano, malo prostora, puno duela. Primili smo gol nakon naše greške, a Dinamu je bilo lakše, igrao je na rezultat i iskoristio je priliku. Ne bih htio govoriti o igračima kojih nema, vratar Adamov je otišao u Soči i odlučio sam se za Agkatseva.

Što se dogodilo s Bergom?

- Ima problem s kralježnicom, dan prije puta osjetio je tu staru ozljedu, kod sagibanja se ona aktivira i ostao je u Krasnodaru.

Kako mu se čini Dinamo, koliko daleko može u Europskoj ligi?

- To ovisi o ždrijebu, ostali su dosta jaki suparnici u natjecanju. Ali, tko god bude igrao protiv Dinama bit će mu teško. Pokazali su kvalitetu.

Linker
21. travanj 2024 05:48