Marko Rog u začetku akcije

 Screenshot
BIVŠI VATRENI

Pogledajte što je napravio nekad najskuplji igrač HNL-a! Primio je loptu skoro na pola igrališta i zabio gol

2015. je iz Splita prešao u Dinamo za 5 milijuna eura, što je do danas ostao najveći HNL transfer
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 03. rujan 2022. 08:46

Bivši hrvatski reprezentativac Marko Rog postigao je pobjednički pogodak za Cagliari protiv Modene u utakmici četvrtog kola Serie B.

U 28. minuti susreta Rog je primio loptu od Adama Oberta na centru i povukao prema suparničkom golu, osvojivši pritom tridesetak metara prostora i oslobodivši se dvojice igrača. Pred kaznenim prostorom uputio je loptu prema Gianluci Lapaduli, koji se na koncu odbila do Nahitana Nandeza. Urugvajac je prošao svog čuvara i ubacio u sredinu, a 27-godišnji hrvatski veznjak glavom je zakucao u praznu mrežu.

GOL MARKA ROGA POGLEDAJTE OVDJE

Do kraja susreta ostalo je 1:0 za Cagliari, koji je tako, Rogovim golom, došao do druge pobjede u ligi (uz poraz i remi), te se s ukupno sedam bodova nalazi na trećem mjestu ljestvice, s utakmicom više od prvoplasiranog Ascolija, odnosno drugoplasirane Genoe.

U ljeto 2015. Rog je iz Splita prešao u Dinamo za pet milijuna eura, što je do danas ostao najveći transfer HNL-a. Godinu i pol kasnije, s Maksimira je otišao u Napoli za 13 i pol milijuna eura, a 2019. ga je talijanski prvoligaš posudio Sevilli. Iste godine posuđen je i Cagliariju koji je na koncu 2020. i otkupio njegov ugovor za 15 milijuna eura.

Klub sa Sardinije prošle je sezone ispao u drugi razred talijanskog nogometa, a Roga su prazile ozljede. Tijekom prijelaznog roka spekuliralo se o njegovom dolasku u Hajduk, ali je s Cagliarijem produljio ugovor do 2026. godine. Za hrvatsku reprezentaciju upisao je 21 nastup.

Linker
17. travanj 2024 14:30