Ludo slavlje Futsal Dinama i BBB-a

 GORAN MEHKEK Cropix
POVIJESNE SCENE IZ ZAGREBA

Pogledajte zašto se legendarni hajdukovac naklonio Dinamu: ‘Kako biti razočaran? Futsal ovako nešto doživio nije!‘

‘Čestitam Dinamu na prolazu, za ovu atmosferu na tribinama mogu samo reći - nedoživljeno!‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 12. svibanj 2023. 22:47

Bila je to holivudski izrežirana utakmica. Susret Futsal Dinama i Novog vremena u ‘Dvojki‘ imao je sve što jedna utakmica može poželjeti. Povijesni značaj, atraktivan nogomet, poteze, preokret, dramu do posljednje sekunde i atmosferu nošenu gromoglasnom vojskom navijača koji su neprestano bodrili svoje miljenike.

U utakmici kojom je Dinamo većinom dominirao Makarani su brzo poveli s 2:0, ali uslijedio je preokret 3:2 i erupcija oduševljenja u Domu sportova značila je da je Dinamo izborio prolaz u finale i plasman u Ligu prvaka. Prvi puta u 11-godišnjoj povijesti kluba kojega su osnovali Bad Blue Boysi.

Upravo oni bili su i večeras ‘faktor X‘, kako za igrače Dinama na terenu tako i za sve koji su impresionirani atmosferom pratili spektakularnu polufinalnu utakmicu.

- Sigurno da je ovo ogroman uspjeh. Puno je tu bilo poraza, puno se ova ekipa patila, i klub se patio, svi znamo zašto. Danas smo doživjeli jednu katarzu, izrasli smo još stepenicu više. Ja sam i sretan i ponosan na naše navijače koji su tu uvijek i na moje dečke jer su ipak napravili veliki uspjeh – rekao je trener Dinama Matija Đulvat.

- Ja sam rekao dečkima u svlačionici da smo imali puno teških trenutaka ove sezone, kada smo bili zadnji na tablici, kad nam nitko nije vjerovao. Bili smo sami, sami smo se iščupali i izborili. Rekao sam im da ako i krene krivo, mi smo ekipa koja se zna patiti. Mi ćemo se izvući, samo moramo ostati mentalno jaki, nikakav pritisak i ništa drugo nije bitno. Bio sam uvjeren da ćemo ih stići.

Zaglušujuće navijanje Bad Blue Boysa trajalo je od prve sekunde, pa sve do dugo poslije utakmice kada su igrači zajedno s navijačima izvrtjeli sve najveće hitove navijačke skupine.

image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix

- Osjećaj je nevjerojatan. Ovdje pred ovakvim navijačima mislim da se nije moglo izgubiti. Pred ovakvom atmosferom nemoguće je ne imati vjere u preokret. Da smo gubili i 5:0 mislim da bi ih stigli – rekao je Luka Perić, strijelac drugog Dinamovog pogotka.

Jake riječi poslije utakmice imao je alfa i omega Novog vremena Borislav Vuković - Boćo, jedan od osnivača makarskog malonogometnog kluba. Nema čovjeka kojem je stalo više od njega, u to nema sumnje, ali borilište je napustio s osmijehom na licu bez obzira na gorak poraz.

image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix

- Istina, ovo je rezultatski neuspjeh, ali kako da nakon svega budemo razočarani kad je futsal doživio nešto što nikad nije. Čestitam Dinamu na prolazu, Novo vrijeme nastavlja dalje, a za ovu atmosferu na tribinama mogu samo reći - nedoživljeno! Tu smo na šesterce prije pet godina protiv Dinama izborili finale i potom došli do prvog naslova prvaka, krug se, eto, sada zatvorio - poručio je Boćo Vuković, jedan od najvažnijih malonogometnih radnika u Hrvatskoj i, da ne bude zabune, veliki navijač Hajduka.

Još jedan igrač uvelike zaslužan za pobjedu Dinama i strijelac pogotka bio je Filip Novak.

- Mislim da je atmosfera bila apsolutno fantastična, ovo nisam ni u snu mogao zamisliti. Čim sam izašao na teren cijelo tijelo mi se naježilo i mislim da su danas naši navijači odigrali jako veliku ulogu u ovoj pobjedi.

image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GPRAN MEHKEK Cropix
image
GPRAN MEHKEK Cropix
image
GPRAN MEHKEK Cropix
image
GPRAN MEHKEK Cropix

Dinamo je ovim uspjehom izborio povijesni prolaz u Ligu prvaka, ali u igri još ostaje finale prvenstva, i vremena za opuštanje neće biti.

- Proslava je večeras. Sutra počinjemo raditi i razmišljati o finalu. To finale je nešto što će ovu ekipu ako osvojimo prvenstvo upisati u povijest. I ovo je već veliki uspjeh, ali ova ekipa s ovim dobiva dodatno samopouzdanje i energiju te nije rekla sve. Mi možemo još puno – naglasio je trener Đulvat.

Isto razmišljaju i igrači.

- Kao što sam rekao na početku, moj cilj kada sam došao u Futsal Dinamo bio je finale i osvajanje prvenstva. Jedan mali cilj smo napravili, sada je sljedeći korak na redu i samo to me zanima nadodao je za kraj Luka Perić.

Linker
08. rujan 2024 03:14