Luka Menalo
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
LUKA MENALO ZA SN

‘Pogodak mi puno znači, vjerujem da ću dugo ostati u Dinamu, a za Rijeku nećemo imati milosti‘

Strijelac pobjedonosnog pogotka za Dinamo protiv Omonije u Nikoziji uoči novih izazova
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. srpanj 2021. 19:15

Luka Menalo (25) u Nikoziji je postigao svoj prvi europski pogodak za Dinamo, sjajno je skočio i trznuo glavom na ubačaj Mišića. Bio je to pogodak koji je Modrima donio četvrtu pobjedu ovog ljeta.

- Taj pogodak puno mi znači. Pogotovo što je došao u takvoj jednoj utakmici koja je bila bitna za naš prolazak u 3. pretkolo Lige prvaka. U utakmicu sam s klupe ušao s velikom željom da nešto napravim i promijenim stvari na terenu. Eto, uspio sam - kazao nam je u uvodu Menalo.

Njegova priča je zanimljiva. U Maksimir je stigao u ljeto 2018. godine, ali modri klub stalno ga je slao na posudbe. Prvo Slaven Belupo, pa Olimpija, prošlu sezonu proveo je u Rijeci, na Rujevici. Na svim tim posudbama Menalo je bio jako dobar, nudio je odlične igre, asistirao, zabijao... Međutim, kad god se vraćao, nije to bio Menalo s posudbi. Izgledalo jest u jednom trenutku da je idealan igrač za posudbe. Možda mu je upravo pogodak koji je postigao u Nikoziji skinuo tu stigmu.

- Istina, tako je bilo više puta... Ali, svi znamo da je u Dinamu teško dobiti priliku u kontinuitetu. Konkurencija je ogromna, u plavom dresu igraju najbolji nogometaši. Zato mi se očito teško bilo izboriti za svoju poziciju.

Sazrio za neke stvari

Ove sezone su Damir Krznar i njegov stručni stožer čvrsto stali iza Menala. U njemu vide igrača za budućnost, mladića koji bi mogao biti prevaga, koji bi mogao odlučivati kao što je odlučio u Nikoziji. Jer, isto tako znamo da bi možda već ovog ljetnog prijelaznog roka hrvatski reprezentativac Mislav Oršić mogao autorizirati inozemni transfer, a onda je tu Menalo kao legitimni nasljednik. Ima sve predispozicije za to, brz je, odličnog driblinga, zna asistirati, zabijati... Vjeruje li on da će ovoga puta duže ostati u plavom domu? Naime, ove sezone zaigrao je već u tri Dinamove europske utakmice, protiv Valura u Maksimiru startao je od prve minute, ušao je pred kraj uzvrata u Reykjaviku, a, eto, Krznar mu je dao i priliku u uzvratu protiv Omonije koju je sjajno iskoristio... Također, Menalo je participirao u obje utakmice HNL-a protiv Slavena Belupa dvadesetak minuta, a u sudaru s Hrvatskim dragovoljcem kompletno vrijeme proveo je na terenu.

- Vjerujem da će biti tako, da sad na duže vrijeme ostajem u Dinamu. Sazrio sam za neke stvari, drukčije je nego što je bilo prije, osjećam da imam podršku trenera i suigrača, vjerujem da ćemo svi skupa ispuniti ciljeve, koji su pred nas postavljeni ove sezone. Oni su jasni, prvenstvo, kup, te probati uhvatiti Ligu prvaka.

Bez ikakvog straha

Sljedeći europski protivnik Modrih u 3. pretkolu Lige prvaka je varšavska Legija.

- Legia je veliki klub, odlično organiziran, s ogromnom bazom navijača. Neće nam biti nimalo lako, to je valjda svima jasno i ne treba to naglašavati. Pogotovo će zahtjevno biti igrati u Poljskoj. Ali, Dinamo je - Dinamo! Mi imamo europski rejting, visoku razinu, prošlih sezona, a posebno prethodne, ostvareni su nevjerojatni rezultati. Zato se mi nikoga ne trebamo plašiti. Optimist sam, krećemo po tu Ligu prvaka.

Prije okršaja s Legijom, nogometaše Dinama u nedjelju čeka derbi HNL-a protiv Rijeke. Posebna je to utakmica za Luku jer je prošle sezone odijevao dres riječkog kluba.

- Da, u nedjelju se igra derbi HNL-a. Rijeka je stvarno dobro krenula u sezonu, drago mi je zbog njih. No, nadam se da ćemo mi prekinuti njihovu seriju pobjeda. Moramo se nakon Nikozije brzo resetirati i vratiti na HNL postavke. Podbacili smo u prvom kolu u Maksimiru protiv Slaven Belupa, protiv Rijeke želimo isprati taj gorak okus koji još uvijek postoji.

Odmah nakon utakmice s Omonijom kazao je kako bi želio igrati protiv Riječana, svog bivšeg kluba.

- A tko ne bi htio igrati? Naravno da bih volio igrati. Ali, bilo to pet minuta ili cijelu utakmicu, dat ću sve od sebe. Na Rujevici sam stekao dosta pravih prijatelja, ostao sam u kontaktu s dosta igrača. Čujem se često s njima. Na Rujevici u dresu Rijeke bilo mi je jako lijepo, ljudi su bili sjajni, mogu im se na ovaj način još jednom zahvaliti na svemu. Vjerujem da će ove sezone Rijeka igrati bitnu ulogu u HNL-u, a želim im svu sreću u Europi. Ali, u Maksimiru za njih neće biti milosti želimo trijumf - zaključio je Menalo.

Linker
26. travanj 2024 14:43