AGIT ERDI ULUKAYA Anadolu Via Afp
SAMI HVALOSPJEVI

Pohvale za Hrvata pršte sa svih strana: ‘On je svjetska klasa i može postati legenda kluba‘

Ove sezone 29-godišnji Zadranin ne poznaje ‘padove‘
Piše: SNObjavljeno: 04. listopad 2024. 09:06

U drugom kolu Europske lige Fenerbahçe je na gostovanju kod Twentea odigrao 1:1. Nije to bila bajna predstava turskog velikana, Nizozemci su u nekoliko navrata mogli i do pobjede, no na sreću Josea Mourinha, na vratima Fenera bio je fenomenalni Dominik Livaković.

Hrvatski vratar ove je sezone neizostavna jedinica turske momčadi, a utakmica protiv Twentea samo je potvrdila sjajnu formu u kojoj trenutno igra. S osam zabilježenih obrana i 8.5 ocjenom SofaScore ga je proglasio igračem utakmice. Hvalospjevi na ime bivšeg vratar Dinama pristižu sa svih strana, a posebno su slikoviti u svojim napjevima bili turski novinari.

- Što je s Livakovićem? Možda je sinoć postao pravi navijač Fenerbahçea. U zadnjim utakmicama pokazuje takav učinak da je, vjerujte mi, svjetska klasa! Ako ga se može zadržati u timu, on ima kapacitet da napravi učinak poput legendarnih vratara Fenera Rüştüa Reçbera i Volkana Demirela - smatra cijenjeni turski novinar Emre Bol.

- Osvojen je vrlo važan bod, a po mom mišljenju, prvi doprinos ovom bodu dao je vratar Livaković - nadovezao se novinar Ömer Üründül.

image
OZAN KOSE Afp

29-godišnji Zadranin Zagreb je zamijenio Istanbulom prošlog ljeta u transferu vrijednom nešto manje od sedam milijuna eura. Prvu sezonu na vratima ‘Žutih Kanarinaca‘ odigrao je solidno, bilo je tu uspona i padova, no ove sezone Livaković padove ne poznaje. Iz utakmice u utakmice sve je važnija karika momčadi, a nerijetko svojim obranama spašava momčad u teškim trenutcima. Prepoznao je to i trener Twentea Joseph Oosting:

- Dobro smo koristili posjed, imali puno prilika, ali Livaković je bio izvrstan - poručio je Nizozemac nakon utakmice.

Linker
04. listopad 2024 14:06