AFP
RONALDO RIGA VATRU

'Pokradeni smo, Barca je povlaštena! Mascherano nije bio 'padavičar' na Otoku...'

Razgovarali smo s Mourinhom prije utakmice, ali kao svi u Realu, bio je ljutit. Mourinho je rekao da je za Real bilo nemoguće proći u finale i to je i bio slučaj, rekao je Karanka
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 04. svibanj 2011. 13:25

U Real Madridu su uvjereni kako ih je sudačka zavjera spriječila u plasmanu u toliko željeni finale nogometne Lige prvaka. Iznimka nije ni najskuplji Realov igrač Cristiano Ronaldo...

- Momčad je tužna, ali znali smo da je to poput trčanja uzbrdo. Naziv ove utakmice trebao bi biti "Nemoguća misija 4". Još jednom nam sudac nije dopustio da diktiramo ishod. Znali smo da možemo pobijediti Barçu, ali nam sudac to nije dopustio – rekao je Cristiano Ronaldo za službenu web-stranicu kluba kritizirajući arbitra Franka De Bleeckerea.

- Higuainov gol bio je valjan. Pique me gurnuo i pao sam na Mescherana. Dok je igrao u Engleskoj nije padao na tlo, ali ovdje je pokupio tu neugodnu naviku kao i svi ostali. Sudac u prvoj utakmici oduzeo nam je šansu za finale. Tko god zna nešto o nogometu zna da Barcelona ima povlašteni tretman. Znali smo da će se opet nešto takvo dogoditi. To nije dobro za nogomet. Trebali bismo jednostavno ostati kući i dopustiti Barceloni da igra sama ako se stvari ne promijene - dodao je Portugalac i na kraju poentirao:

- Ne osjećam da je Barcelona bila posebno bolja od nas, već mislim da su imali veliku pomoć sudaca.

Na kraju dodajmo da su i Ronaldo i Realov trener Jose Mourinho sinoć na odlasku s aerodroma El Prat u Barceloni u kamere gestom rukom pokazali što misle o polufinalnim srazovima s Barcelonom u LP, što su španjolski mediji jasno protumačili kako je njihova poruka bila da su pokradeni.

Kako u sinoćnjem uzvratu na Camp Nou na klupi Reala nije smio sjediti njegov trener Jose Mourinho kojeg je UEFA suspendirala zbog oštrih kritika na račun suđenja u prvom susretu, pa je "kraljevski klub" vodio njegov pomoćnik Aitor Karanka. Mourinho je navodno susret pratio iz svoje hotelske sobe budući nije smio komunicirati s klupom bilo preko sms-a, bilo radio-vezom.

- Razgovarali smo s Mourinhom prije utakmice, ali nismo smjeli za vrijeme susreta. Ali kao svi u Realu, bio je ljutit. Mourinho je rekao da je za Real bilo nemoguće proći u finale i to je i bio slučaj – rekao je Karanka aludirajući pritom na gol Higuaina početkom drugog poluvremena koji je poništen zbog navodnog prethodnog prekršaja Ronalda nad Mascheranom.

- Postignuti gol s više od 40 minuta do kraja štošta bi promijenili. Činjenice su tu. Svi su rekli da je gol trebao biti priznat. Cijeli je svijet vidio što se dogodilo i nastavit će to gledati. Tisuće ljudi su mogle vidjeti što se dogodilo u prvom susretu i sada.

- Igrači su dokazali da znaju igrati kada im se to dozvoli. Pokazali su različite pristupe igri i dok nam je to bilo dozvoljeno, suprotstavili smo se Barceloni. Mislim da u navijači Madrida mogu biti ponosni na sve u posljednjih mjesec dana.

Linker
19. svibanj 2024 06:44