Proslava pogotka zoljom

 TWITTER
OTEŽAO JE ISTRAGU

Policija privela drugog huligana u slučaju ‘Zolja‘! On je nabavio raketni bacač, pa ga kasnije sakrio u kući

Osim zolje, kod njega je pronađen i bokser pa je i za to zaradio prekršajni nalog
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. rujan 2022. 16:21

Nakon što je prije pet dana priveden 26-godišnjak koji je šokirao Hrvatsku ispucavanjem projektila na utakmici Plitvica i Sokolca iz Brinja, policija je sada privela i njegovog vršnjaka koji mu je pomogao u ovom ispadu.

Policajci iz Postaje granične policije Korenica su dovršili kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom s područja Plitvičkih Jezera zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela, stoji na stranicama MUP-a. Muškarca se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te sprječavanje dokazivanja kaznenog djela.

Priveden je pod sumnjom da je nabavio i držao kod sebe vojno oružje, ručni raketni bacač poznatiji kao zolja, te da ga je, nakon što je na utakmici u Mukinjama njegov prijatelj ispalio eksplozivno sredstvo iz njega, sakrio u svojoj obiteljskoj kući i tako otežao dokazivanje u kaznenom postupku.

"Tijekom kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga njegove obiteljske kuće kojom prilikom je pronađeno hladno oružje tzv. bokser, te će mu zbog nezakonitog posjedovanja zabranjenog oružja biti uručen obavezni prekršajni nalog", priopćili su iz policije pa dodali:

"Također je utvrđeno da je on aktivno sudjelovao u navijačkim neredima na predmetnoj nogometnoj utakmici, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima", stoji u priopćenju.

Linker
19. travanj 2024 12:38