Igrači Real Madrida

 GONGORA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
PODRŠKA SA SVIH STRANA

Politički potez za pamćenje: Vlada nazvala Zakon po zvijezdi Reala, evo na što će se odnositi

U sklopu anti-rasističke kampanje, reprezentacija će u ožujku iduće godine gostovati na Bernabéuu
Piše: SNObjavljeno: 08. srpanj 2023. 09:46

Nakon što je u više navrata bio meta rasističkih napada na španjolskim terenima, Vinícius Júnior (22) dobio je veliku podršku nogometne zajednice, a najveća potpora stiže mu iz rodnog Brazila. Osim od navijača i zaljubljenika u nogomet, Vlada savezne države Rio de Janeiro, iz koje on i dolazi, otišla je i korak dalje u obrani nogometne zvijezde.

Naime, tamošnja vlast donijela je novi Zakon u borbi protiv rasizma, koji će nositi naziv upravo igrača Real Madrida - "Vini Jr". Zakon se odnosi na rasističke napade za vrijeme sportskih događaja, koji će ubuduće biti zaustavljeni ili obustavljeni ako dođe do takvih, neprikladnih ispada publike. Taj je potez bio inspiriran gostovanjem Reala u Valenciji krajem svibnja, kada je Brazilac bio meta rasističkih napada, a bio je to deseti prijavljeni rasistički incident s Viníciusom u središtu u sezoni 2022./23.

Zakon je službeno predstavljen na kultnoj Maracani, a i sam nogometaš pojavio se na ceremoniji.

- Danas je poseban dan i nadam se da je moja obitelj pononsna. Jako sam mlad i nisam očekivao ovakvu počast - rekao je.

Između ostalog, Vinícius je dobio ponudu da vodi poseban Fifin odbor za borbu protiv rasizma, koji će biti sastavljen od igrača. Zadnje dvije utakmice u nedavno završenoj sezoni odigrao je za reprezentaciju protiv Gvineje i Senegala, kao dio anti-rasističke kampanje, koja će biti nastavljena i u ožujku iduće godine kada će Brazil na Santiago Bernabéuu zaigrati protiv Španjolske.

Linker
04. svibanj 2024 05:04