DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
BIZARAN RAZLOG

Politički skandal! Moldavci odbijaju izdati vizu Lirimu Kastratiju, Dinamo traži pomoć UEFA-e!

Neočekivani problem za Dinamo uoči utakmice u Tiraspolu u utorak protiv Šerifa u play-offu LP
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. kolovoz 2021. 10:17

Zapravo, svojevrsni politički skandal. Naime, Moldavija je odbila izdati vizu Lirimu Kastratiju, jer ta država ne priznaje Kosovo, a s obzirom da Kastrati ima kosovsku putovnicu, ne može ući u državu. I zasad Moldavci ne popuštaju.

No, nije se ni Dinamo pomirio s time da zbog tako bizarnog razloga njegov igrač ne može igrati u Tiraspolu pa su se iz Maksimira za pomoć obratili i UEFA-i da arbitrira i pokuša uvjeriti Moldavce da u nogometu ne bi smjelo biti mjesta politici i da bi trebali izdati vizu Kastratiju.

Argument je sigurno i činjenica da je Kastrati prošle sezone bez problema dobio vizu za Rusiju, koja također nije još priznala Kosovo, a znamo koliko Rusi po tom pitanju mogu biti strogi.

Bilo je već ranije slučajeva kad neke države nisu htjele dati vize igračima, državljanima zemalja s kojima su u lošim političkim odnosima ili nemaju odnose, nekad su apeli i žalbe uslišani, nekad nisu, sve ovisi o dobroj volji lokalnih diplomata.

Da je u Dinamu više igrača koji ne mogu dobiti vizu, tada bi se razmišljalo o utakmici na neutralnom terenu, ovako, kad je samo jedan, te mogućnosti nema, vidjet ćemo do ponedjeljka kad Dinamo putuje prema Moldaviji, hoće li Kastrati dobiti vizu ili neće biti na raspolaganju.

Reakcija Dinama

GNK Dinamo izražava žaljenje zbog činjenice da moldavska država još uvijek nije uvažila našu zamolbu za izdavanje vize našem igraču Lirimu Kastratiju, inače državljaninu Kosova. U intenzivnom smo kontaktu s nadležnima u UEFA-i i u nacionalnom savezu Moldavije. Nadamo se da bi naša nastojanja mogla dovesti do pozitivnog rješenja ovog problema.

Linker
30. svibanj 2023 19:51