Bruno Akrapović je vodio RNK Split
 

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
‘NEUGODAN TIP‘

Poljak nije štedio bivšeg trenera Splićana: ‘Riječ moron uopće nije prejaka, koristio je najprimitivnije metode‘

‘Znao je stati na nečiju nogu i namjerno u nju zavrnuti krampone‘, otkrio je bivši poljski nogometaš
Piše: SNObjavljeno: 02. prosinac 2023. 14:32

Bivši poljski reprezentativac Radoslav Kalužnji dao je intervju za portal przegladsportowy.onet.pl, a u njemu se prisjetio svojeg bivšeg suigrača Brune Akrapovića kojeg je hrvatska javnost upoznala kada je kao trener vodio RNK Split u HNL-u.

Kalužnji je s Aktapovićem igrao u Energie Cottbusu, a za bivšeg reprezentativca BiH nema riječi hvale. Posebno mu zamjera agresivnost, a nazvao ga je i moronom.

- Bio je jako neugodan tip. Čak i na treningu, kada je išao u šesnaesterac, u krugu od pet metara nije bilo nikoga. Tornado. Riječ moron uopće nije prejaka kada uzmemo u obzir što je sve radio. Znao je stati na nečiju nogu i namjerno u nju zavrnuti krampone. Pri tome mu je bilo svejedno radi li to tijekom utakmice ili nama na treningu. Znate li koliko boli kad dobijete takav žig? - rekao je Poljak pa nastavio:

- Akrapović bi došao, zagadio zrak stajanjem u blizini i otišao sa zlobnim osmjehom. Pljunuo me i uštipnuo za bokove. Ponavljam, za njega nije bilo razlike između utakmice i treninga, između protivnika i njegove ekipe. Ako mu je naređeno da nekoga čuva, koristio je najprimitivnije metode. Stvarno je imao problema s glavom, s emocijama. Čak i za vrijeme obične partije karata bi se izbezumio i mogao uništiti pola sobe. Kad je jednom razbio televizor u svojoj sobi, trenera je pokušao uvjeriti da je to napravio dok je mjesečario - otkrio je Kalužnji.

Akrapović je, osim RNK Splita, vodio i Lokomotiv Plovdiv, CSKA Sofiju i Al-Wehdu. U igračkoj karijeri je nastupao i za Wolfsburg i Mainz, a za BiH je upisao 14 nastupa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 22:30