Micah Richards

 SCREENSHOT
IZA KULISA

‘Popio sam 10 pića iz minibara, pa šefu rekao da imam problem s - mišićem‘: Pikantno priznanje bivše zvijezde

‘Liječniku i fizioterapeutu sam rekao što sam napravio večer prije, objasnio da ne mogu igrati‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. listopad 2023. 20:14

Ono što kao gledatelji vidimo na terenu dok traje utakmica tek je manji dio života nogometnih profesionalaca. Iza kulisa odvija se puno toga za što javnost ne zna, a neki zanimljivi detalji tek kasnije isplivaju na površinu.

Ovih dana jednu je pikantnu zgodu otkrio bivši član Manchester Cityja Micah Richards, koji se nakon igračke karijere posvetio komentiranju utakmica na televiziji.

Nekadašnji engleski reprezentativac priznao je Alanu Sheareru i Garyju Linekeru u emisiji ‘The Rest is Football‘ da je ponekad znao zaviriti u čašicu.

- Ne sjećam se gdje smo točno bili, ali sam znao da neću igrati, tek sam se oporavio od ozljede. U hotelu nam obično izvade sav alkohol iz frižidera, no kako sam vjerojatno kasnije dodan na popis, moj je minibar bio pun alkohola. Tada sam pomislio ‘tek sam se vratio nakon ozljede, neću igrati. Popit ću jednu‘. Jedna je postala dvije, dvije su postale tri, i začas sam ih popio 10 – kroz smijeh je ispričao Richards.

Sljedećeg jutra nazvao ga je tadašnji Cityjev menadžer Manuel Pellegrini kako bi mu rekao da je igrač na njegovoj poziciji ozlijeđen i da će morati igrati.

- Nikad u životu nisam bio tako nervozan! Igrači imaju drugačiju vezu s fizioterapeutima nego s trenerima, doktori i fizioterapeuti uvijek te pokušaju zaštititi ako mogu. Šefu sam rekao da nisam spreman, da mi mišić nije u dobrom stanju. Liječniku i fizioterapeutu sam rekao što sam napravio večer prije, objasnio sam im da jednostavno ne mogu igrati. Srećom, druga je zamjena ušla i odigrala utakmicu – kazao je bivši engleski reprezentativac.

Linker
03. svibanj 2024 03:54