KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
NOVO LICE NA KLUPI

Portugal ima novog izbornika! Evo tko će pokušati probuditi Ronalda i društvo nakon debakla u Kataru

Prije nego li se upustio u reprezentativne vode trenirao je Wigan, Swansea i Everton
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. siječanj 2023. 13:46

Bivši belgijski izbornik Roberto Martinez (49) imenovan je novim izbornikom portugalske reprezentacije, objavio je njihov nogometni savez.

"Cijenim entuzijazam i ambiciju s kojom je (Martinez) prihvatio naš poziv", rekao je predsjednik portugalskog saveza Fernando Gomes na konferenciji za novinare dok je Martinez stajao pokraj njega pa dodao:

- Ovo je važan trenutak za reprezentaciju.

Martinez je dao ostavku na mjesto izbornika Belgije nakon što je njegova momčad ispala iz grupne faze Svjetskog prvenstva, rekavši da je prije nekog vremena donio odluku o okončanju svog šestogodišnjeg mandata i da bi spomenutu funkciju napustio čak i da su se okrunili titulom prvaka. Na novoj poziciji zamijenio je bivšeg portugalskog izbornika Fernanda Santosa, koji je također napustio posao nakon što je momčad doživjela šokantan poraz od Maroka u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Santos, koji je naveliko kritiziran zbog svoje taktike, postao je izbornikom Portugala 2014. te su za vrijeme njegova mandata osvojili Europsko prvenstvo 2016. i UEFA-inu Ligu nacija za sezonu 2018./19.

Martinez je pak Belgiju preuzeo 2016. godine, a u svojem trenerskom CV-u još ima angažmane u Wigan Athleticu, Swansea Cityju i Evertonu. ‘‘Crvene vragove‘‘ vodio je do povijesne brončane medalje na SP-u u Rusiji prije četiri i pol godine.

Linker
23. travanj 2024 03:55