Ricardinho se odlučio umiroviti u reprezentaciji

 VANDERLEI ALMEIDA/AFP/PROFIMEDIA Vanderlei Almeida/Afp/Profimedia
PREPUŠTA MJESTO MLAĐIMA

Portugal ostaje bez jednog od najboljih u povijesti; čarobnjak odlučio umiroviti reprezentativni dres

Od danas više nećemo gledati majstorije Ricardinha u Portugalu, odlučio je prepustiti mjesto mlađima
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2021. 19:15

Čak i ako ne pratite futsal, vjerojatno ste negdje vijdeli majstorije portugalskog čarobnjaka Ricardinha. Jedan od najboljih igrača koji su ikada igrali ovu igru se sada odlučio oprostiti od reprezentacije. Iako ćemo ga još gledati na terenima, više neće obući dres Portugala.

"Želim objaviti kraj jednog ciklusa iako me to jako boli. Bilo to to, bez sumnje, nevjerojatno i nezaboravno putovanje. Počeo sam gledati unatrag i prisjećati se kako sam sa 16 godina počeo u Rio Maioru. Znao sam da ću biti s najboljima, ali nisam znao da će ovaj put biti tako savšren", rekao je emotivni Ricardinho.

Portugalac je s reprezentacijom prije samo mjesec dana osvojio naslov prvaka svijeta, a ranije se okrunio i europskim zlatom.

"Mislim da je ovo najteža odluka koju donosim u karijeri, ali mislim da je vrijeme da ustupim mjesto mlađima. Dao sam sve što sam mogao. Nadam se da razumijete moje riječi, osjećaje i odluku. Ponosan sam Portugalac i nastavit ću dalje kao navijač bodriti momke u nadolazećim utakmicama", rekao je čudesni Portugalac.

Ricardinho je u karijeri igrao za Benficu, Nagoyu, moskovski CSKA, Inter Movistar i ACCS, a osvojio je 14 nacionalnih prvenstava i tri Lige prvaka, a uz to je i šest puta bio izabran za najboljeg igrača na svijetu.

Linker
08. svibanj 2024 06:33