Bivši trener Rome i Šahtara se našao u ratom pogođenoj Ukrajini

 MATTEO BOTTANELLI Nurphoto Via Afp
PROŽIVIO PRAVI HOROR

Portugalac opisao kako mu je u bijegu iz Ukrajine pomogao Darijo Srna pa poručio: ‘Najgore tek slijedi!‘

Paulo Fonseca je pobjegao iz Ukrajine u rodni Portugal, a to putovanje je bilo traumatično
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2022. 14:09

Nogometni trener Paulo Fonseca je uspio otići iz Ukrajine i sa suprugom koja je Ukrajinka i djecom otići u svoj rodni Portugal. Nakon što je pobjegao iz ratom pogođene Ukrajine, slavni trener je opisao stanje u Kijevu kada je započela ruska invazija i pozvao na prekid rata.

Fonseca je od 2016. do 2019. godine vodio Šahtar s kojim je osvojio tri duple krune i plasirao se u nokaut-fazu Lige prvaka i to pobjedom nad Manchester Cityjem. Osim Šahtara, Fonseca je trenirao i Bragu i Romu, a sada je ispričao kako se našao u noćnoj mori i sa Šahtarovim trenerima i igračima proživljavao teške dane.

"Bila je to prava noćna mora. Još 24. veljače smo trebali krenuti prema Portugalu u 10 sati, a u 4:30 smo čuli prve eksplozije. Bili smo u strahu. Moj prijatelj Darijo Srna me pozvao u hotel gdje se nalazila Šahtarova ekipa pa smo se sakrili u bunkeru. Tamo je bio i Roberto De Zebri. Moja ambasada je organizirala prijevoz za tri obitelji pa smo otišli u Moldaviju", rekao je Fonseca pa nastavio:

"Putovanje je bilo strašno. Putovali smo 30 sati bez stajanja. Kolona je bila duga pet kilometara, a iznad nas su letjeli borbeni avioni. Malo sam se opustio tek kad smo stigli u Rumunjsku. Moja supruga još uvijek plače. U Ukrajini imamo obitelj i prijatelje."

Portugalac je poslao i jasnu poruku protiv ludila u Ukrajini.

"Putina se mora zaustaviti i to odmah jer bi kasnije moglo biti teže. Najgore tek slijedi. Svi smo svjesni što bi taj čovjek mogao napraviti. On je odgovoran za ovo, a svi koji ga podržavaju bi trebali otići psihologu", poručio je Fonseca.

Linker
04. svibanj 2024 01:01