CHRISTOF STACHE Afp
SMOKI IGRAČ DANA

Portugalci će dugo pamtiti Pašalićevog suigrača: Odigrao je nevjerojatno, sudjelovao je u svim golovima!

Nikad nije igrao u Bundesligi nego je karijeru izgradio u drugoj mu domovini...
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 19. lipanj 2021. 23:00

Joachim Löw stalno je na meti kritika zbog sustava igre, napose zbog igre s trojicom u obrani, te bočnim braničima - Kimmichom i Gosensom. Protiv Francuske ovaj dvojac nije imao prostora za juriše prema naprijed, a svjetski prvaci znali su iskoristiti prostor koji su ostavljali iza.

Protiv europskih prvaka Njemačka je odigrala odličnu utakmicu, vjerojatno su iznenadili i sami sebe, jer dugo vremena nismo ih vidjeli tako razigrane i ubojite. A upravo je spomenuti dvojac uništio portugalske snove o drugoj pobjedi i sigurnom plasmanu u osminu finala.

Nevjerojatnu utakmicu odigrao je Atalantin Robin Gosens, igrač koji nikad nije igrao u Bundesligi nego je karijeru izgradio u drugoj mu domovini - Nizozemskoj. Afirmaciju je stekao u Atalanti, Löw ga nije mogao zaobići, tim više što je pozicija lijevog bočnog duže vrijeme deficitarna u Elfu.

Protiv Portugala bio je nevjerojatan, sudjelovao je u akcijama za sve golove, jednog je zabio, jednom je bio asistent i sigurno da će ga Portugalci dugo pamtiti.

MOMČAD DANA:

Gulacsi (Mađarska) - Kimmich (Njemačka), Rüdiger (Njemačka), At. Szalai (Mađarska), Gosens (Njemačka) - Kleinheisler (Mađarska), Kroos (Njemačka), Fiola (Mađarska) - Havertz (Njemačka), Lewandowski (Poljska), Gnabry (Njemačka).

Linker
27. travanj 2024 01:04