Mirko Barišić govorio je na komemoraciji
 RONALD GORSIC/CROPIX
ODLAZAK VELIKANA

Posljednji pozdrav legendi: I Platini je rekao kako ne bi postao tako velik igrač da nije bilo Rore

U Maksimiru je održana komemoracija na kojoj su bile legende Dinama
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. studeni 2020. 14:17

Jučer smo ispratili velikog nogometaša Dinama Krasnodara Roru. Posljednji ispraćaj održan je na zagrebačkom groblju Mirogoj. Prije toga, u maksimirskoj loži održana je komemoracija na kojoj su bile legende Dinama, Marijan Čerček, Željko Stinčić, Zdenko Kobeščak, Fahrija Dautbegović, Marko Mlinarić, Rudi Belin...

Bio je tu i bivši Dinamov trener Ilija Lončarević, svi čelni ljudi Modrih, Mirko Barišić, Krešimir Antolić, Vlatka Peras, te naravno Rorina obitelj. Sve je izgledalo pomalo nestvarno, prije samo sedam dana Kraso, kako su ga zvali održao je emotivni govor da svog preminulog prijatelja i vjenčanog kuma Slavena Zambatu, razgovarali smo s njim o Dinamovim europskim natjecanjima.

Rora nas je iznenada napustio samo dva dana nakon toga, u četvrtak u ranim jutarnjim satima, a pamtit ćemo ga kao jednoga od najvećih Dinamovih igrača svih vremena, popularno lijevo krilo koje je u 10 godina provedenih u plavome dresu upisao 459 utakmica uz 90 postignutih pogodaka.

- Nedavno smo ispratili našeg Zambija, a danas ispraćamo našega Krasnodara Roru. Na oproštaju od Zambate je Rora rekao: Siguran sam da će Zambi pronaći neku livadu i da će igrati na dva gola. Nažalost, dragi Kraso i ti ćeš zaigrati na ta dva gola sa svojim suigračima.. Rora je bio jedan od motora na putu prema osvajanju Kupa velesajamskih gradova. Uvijek je govorio da se premalo pažnje daje pobjedama nad velikim klubovima te 1967. godine. Deset godina je s uspjehom i ponosno nosio naš dres. Radio je s velikim trenerima i igrao s velikim igračima. - kazao je predsjednik Modrih Mirko Barišić koji se u ime Dinama oprostio od Krase.

Govor predsjednika plavog kluba bio je iznimno emotivan...
- S Platinijem je igrao u Nancyju, a veliki Michel je rekao kako ne bi nikad postao tako veliki igrač da poslije treninga nije ostajao s Rorom - kazao je Barišić.

https://www.youtube.com/watch?v=jI0LMTvmRNY

U ime Hrvatskog nogometnog saveza od Rore se oprostio Zorislav Srebrić.
- Igrao je i za mlađe reprezentacije Hrvatske, nažalost, nije mogao igrati za hrvatsku seniorsku jer ona tada nije djelovala. Bio je dopredsjednik trenerske organizacije Hrvatske. Dao je sve da bi uspjesi našeg nogometa bili što veći. Baš je te 1967. godine osnovana i Dinamova nogometna škola. Radio je Krasnodar i kao novinar, napisao je mnogo sjajnih tekstova. Bio je veliki igrač i veliki čovjek - rekao je Srebrić.

Linker
25. travanj 2024 11:48