GORAN MEHKEK/CROPIX
PUNI OPTIMIZMA I AMBICIJE

‘Postavljamo si najviše ciljeve, ganjamo neostvarivo. Pojačanja koja će doći moraju biti gladna uspjeha‘

Predsjednik Josip Šimunić i direktor Rudeša već razmišljaju o izazovima natjecanja u prvoj ligi
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 19. svibanj 2023. 23:39

Na početku sezone direktor Stipe Čondrić je najavio Rudeš najviših ambicija i s imperativom ući u Hrvatsku nogometnu ligu. Tri kola prije kraja Prve nogometne lige, Zagrepčani su isto i ostvarili. Pobjedom protiv Solina u subotu, mogu definitivno osigurati i prvo mjesto na tablici, te se potpuno okrenuti stvaranju maksimuma za sezonu među najboljih deset kluba u državi.

Veliki put pred nama

- Velika obećanja - veliki pritisak. Od prvog dana smo postavili visoke imperative. Odmah i ostale momčadi budu “napaljenije”. Ali mi smo to spremni preuzeli. To radimo treću godinu, jednostavno smo sanjali taj cilj. S ovim momcima smo ga i ostvarili. Hvala dečkima, treneru, cijeloj radnoj zajednici. Ovo ne bi bilo moguće bez njihove posebne energije. Dobili smo veliku šansu, ali veliki je put pred nama. Velika prilika, a mi želimo staviti “kamen temeljac” da klub od sada samo raste. Ovakvi uspjesi se pamte. Od nekih starih utakmica Rudeša, pa Igora Bišćana koji je digao klub. Tako će se pamtiti i ovi momci, Davor Mladina za kormilom i svi ostali dijelovi ovog “kotačića” - komentira uspjeh nakon deset mjeseci sezone Stipe Čondrić.

image

Piors inatus. Vivendiur locut Cati se, nonsum

GORAN MEHKEK/CROPIX

Koliko god je Prva nogometna liga zahtjevna, HNL je ipak znatno kvalitetniji. Kako obaviti tranziciju prelaska među najbolje nacionalne momčadi i ne biti tek marginalni prvoligaš, nego stvoriti konstantu Prve lige.

- Ostvariv cilj Rudešanima nikad nije dobar cilj. Zato mi sebi postavljamo najviše za isporučiti, “ganjamo” neostvarivo. Ići iz utakmice u utakmicu. Moramo imati dobre pripreme, dobru kondiciju, “gladan” kadar i dobar početak prvenstva. Mislim da borbom, uz dobar mentalitet i protiv svih dati sve od sebe, možemo sve. Imamo tu pravih, karakternih igrača koji će brzo pohvatati potrebni “ritam” i naravno na kraju ili slaviti ili čestitati pobjedniku.

Dobra skautska služba

Trenutni kadar Rudeša, najkvalitetniji je od svih Prve nogometne lige i “iznio” je sezonu kombinirajući 15-ak igrača kroz gotovo svaki susret. Ipak, pojačanja su potrebna i toga su svi svjesni. Koji je proces dovođenja ciljanih igrača i onih koji će se uklopiti u trenutni sastav.

- Imamo dobru skautsku službu. Već imamo bazu od puno igrača. Naći ćemo one “gladne”. Jer “samo gladan je pobjednik”. Ritam Hrvatske nogometne lige je puno brži od Prve nogometne lige. Jednostavno širina kadra je potrebna. Mi kvalitetu imamo, ovi momci koji isporučili i napravili nas ponosnima, oni će samo dobiti dokaz svoje kvalitete. Iskusnog i zvučnog pojačanja i uz trenera napraviti koheziju da svi skupa dišu. Svako akviziranje na ovaj postojeći kadar, mora biti pogođen. Kalkuliramo, gledamo, tražimo da ima sve što tražimo. Mora biti spreman doprijeti odmah. Radimo razgovore, uvijek smo tu, fokusirani i vjerujem da ćemo pogoditi. Sve ćemo vidjeti na startu u srpnju.

Jedan od najvećih pojačanja služeno je u klubu mjesec dana, ali u stvari puno je duže prisutan i upućen je u momčad i njezine mogućnosti. Riječ je o legendarnom hrvatskom bivšem reprezentativcu Josipu Šimuniću. Preuzeo je funkciju predsjednika, ali onu operativnu i onu koja može svojim iskustvom i nogometnim znanjem puno pomoći. Što on misli trenutnoj situaciji i kako dalje napredovati?

- Veliki plus je ovako kvalitetan kadar. Postoji dobar “kostur” momčadi. Treba nam karakteran igrač, koji želi uspjeti. Cilj mu mora biti pokazati da želi postati najbolji mogući nogometaš. Kada se još to ukomponira onda će sve biti dobro. Ovo je prilika svim našim nogometašima da se razvijaju. Mi smo jako cijenjeni u cijeloj Europi, reprezentacija niže veliku uspjehe, imamo odličan “rating”. Imamo priliku pred širom publikom pokazati koliko znamo i gledati to sve s jedne pozitivne strane - komentirao je Josip Šimunić

Sezona Prve nogometne lige završava 3. lipnja utakmicom protiv Vukovara 1991. Već 21. srpnja počinje Hrvatska nogometna liga. U prijevodu, u mjesec i pol treba ukomponirati i odmor momčadi, probe, pripreme i onda spremnim uigranim sastavom suprotstavit se “kremi” hrvatskog nogometa.

- Sve se mora stići, ne jer se može, nego mora. Momci su ostvarili ulazak u prvu ligu. Jako smo ambiciozni i svatko sada ima priliku pokazati koliko može. Želimo napraviti veliki uspjeh, svaki dan rasti i jedino takvim pristupom, prenesenim na trenera, pa na igrače možemo napraviti veliki rezultat.

Stvoriti uvjete u Rudešu

Današnjim događajem na svojim terenima stvara se lijepa priča, rast jednog kluba koji entuzijazmom onih koji u njemu rade i onih koji ga okružuju. Sve se to događa na Rudeškoj cesti 25, ipak, iduće sezone će domaće susrete igrati na Kranjčevićevoj. Spremni su i na to da uvjete stvore “u svome dvorištu”.

- Dio smo grada Zagreba i imamo veliku želju nastaviti ovu lijepu priču. Nadam se da će nogometni savezi prepoznaju ovu priču. Ovo je jedna velika “kvartovska” zajednica, cijeli zapad grada ima priliku doći na svoj stadion. Naši navijači iz kvarta su nas uvijek pratili, sada nas prati veći dio zapada Zagreba. Sada kad smo u najjačoj domaćoj nogometnoj ligi, jedan od ciljeva nam je proširiti se na pratitelje iz svakoj dijela Hrvatske - zaključio je predsjednik momčadi.

Linker
26. travanj 2024 22:05