DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
IMA DODATNI MOTIV

‘Postignem li gol, iz poštovanja ga neću slaviti... za mene će Hajduk uvijek biti - Hajduk!‘

Pouzdani branič Lokosa i rođeni Splićanin još čeka svoj prvijenac u majici kluba s Kajzerice
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 29. studeni 2021. 20:07

Pouzdani desni branič Lokomotive, Branimir Cipetić (26), preskočio je gostovanje na travnjaku Gradskog vrta u Osijeku zbog žutih kartona i 1:3 poraz svoje momčadi gledao je na malom ekranu. Bila je to druga ovoprvenstvena utakmica na kojoj nije nastupio zbog “žutice”, prvi je put pauzirao u 10. kolu protiv Slavena Belupa, no Lokosi su tada upisali 3:0 pobjedu protiv Koprivničanaca.

A ovako je Cipetić vidio poraz u Osijeku:

- Sve je to moglo i znatno bolje završiti. Bilo je tu nekoliko sudačkih odluka na našu štetu, koje su u konačnici i prelomile utakmicu. Sudac je u tih nekoliko navrata morao bolje reagirati i tko zna kako bi utakmica završila da su te odluke bile drukčije. Međutim, moramo biti samokritični i reći da smo pogotke primili nakon naših pogrešaka, od toga ne treba bježati, kao ni od spoznaje da opet nismo bili nadigrani i u tome trebamo tražiti pozitivu nakon poraza - kaže Cipetić.

Ta se teza provlači kroz cijelu jesen nakon utakmica u kojima niste osvajali bodove – dobro ste igrali, ali ostali ste praznih ruku! Zašto se to stalno ponavlja?

- Slažem se s vama u potpunosti. E, sad, zašto se neke pogreške događaju? Teško mi je odgovoriti na taj upit. Možda smo mlada momčad, pa nam se događaju neke pogreške koje bi iskusnije momčadi izbjegle. No, gdjekad ovisi i o kvaliteti suparnika, gdjekad sve ode na našu, a gdjekad na suparničku stranu.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Jeste li se vi odmorili?

- Jesam, u tom mi je smislu dobro došla ova stanka. Sad su pred nama četiri utakmice u prosincu i pokušat ćemo izvući najbolje što možemo.

Bit ćemo agresivni

U utorak ste domaćini Hajduku u četvrtfinalu Kupa. Kakvo je raspoloženje u svlačionici, je li se momčad vratila u pozitivu nakon osječkog poraza?

- Taj nas je poraz svakako uzdrmao, ali dobro je da je pred nama već u utorak novi, veliki izazov, pa ni nema vremena za pretjerano razmišljanje o negativnom rezultatu. Imamo priliku za novo dokazivanje, strahovito smo motivirani uoči dvoboja sa Splićanima i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo pogreške svesti na minimum. Respektiramo Hajduk, sad je u naletu, pun je samopouzdanja, ali bit ćemo agresivni i tražit ćemo pobjedu od prve minute.

Bit ćete osjetno oslabljeni, bez trojice standardnih igrača - Milićevića, Cokaja i Aliyua?

- To je definitivno hendikep, ali tu su i drugi igrači koji željno čekaju svoju priliku. I sad je vrijeme da se i oni pokažu na najbolji način, to je utakmica u kojoj svatko od nas mora pokazati svoje najbolje lice - govori Cipetić, inače rođeni Splićanin.

Reprezentativac je Bosne i Hercegovine i u prosincu je odjenuo dres Lokomotive, došavši iz Širokog Brijega. Malo je znano da je Cipetić Hajdukov junior, a istekom juniorskog staža, na Poljudu mu je bio ponuđen minimalni profesionalni ugovor, uz dodatak da ostaje u drugoj momčadi. Ambiciozni desni branič, koji državljanstvo BiH ima po ocu rođenom u Kostajnici (pokraj Jablanice), nije to želio prihvatiti, pa je prije sedam godina otišao u Španjolsku, u Torrevieju. Igrao je potom i u Alicanteu, Elcheu i Vitoriji prije dolaska u Široki Brijeg, potom i na Kajzericu...

- Bio sam tada u Hajduku u izlaznoj juniorskoj godini i želio sam probati nešto novo. Kad je došao poziv iz Španjolske, odmah sam ga prihvatio i nisam pogriješio. Stekao sam iskustvo, a najljepše mi je, u te tri španjolske godine, bilo u Elcheu, u svakom smislu. Sretan sam što sam imao priliku upoznati nešto novo, naučio sam dosta u Španjolskoj. I kad bi mi se ukazala prilika da se vratim u tu zemlju, u dobar klub, ne bih nimalo dvojio, opet bih otišao.

A hoćete li možda u utorak protiv Hajduka, u kojem ste proveli igračko djetinjstvo, imati i posebni motiv?

- Kad igram protiv Hajduka, uvijek mi se javi dodatni motiv! Gledajte, za mene će Hajduk, u emotivnom smislu, uvijek ostati - Hajduk! Proveo sam tamo deset lijepih godina i rado se sjetim tih dana, kao i ljudi koji su tada bili u klubu. No, profesionalac sam, dajem sve za Lokomotivu na svakoj utakmici, tako će biti i u utorak.

Odigrali ste za Lokose 37 utakmica, imali ste četiri asistencije, ali još niste postigli pogodak. Zabijete li prvijenac Hajduku, hoćete li ga slaviti?

- Ne! Iz poštovanja prema splitskom klubu sigurno ne bih proslavljao taj pogodak, kao kad bih ga, recimo, zabio nekom drugom klubu. Bio bih, naravno, presretan da zatresem splitsku mrežu, ali to bih decentno obilježio, zbog poštovanja prema svom prvom klubu - rekao je Cipetić.

ZADNJIH PET HNL-DVOBOJA U ZAGREBU

SEZONA 2019. - 2020.
12. kolo (20. listopada 2019.)
Lokomotiva - Hajduk 0:0
SEZONA 2019. - 2020.
30. kolo (21. lipnja 2020.)
Lokomotiva - Hajduk 3:2
SEZONA 2020. - 2021.
9. kolo (24. studenoga 2020.)
Lokomotiva - Hajduk 1:2
SEZONA 2020. - 2021.
27. kolo (3. travnja 2021.)
Lokomotiva - Hajduk 0:2
SEZONA 2021. - 2022.
1. kolo (17. srpnja 2021.)
Lokomotiva - Hajduk 2:2

Put do zadnjih osam

Lokomotiva se s puno muka dovukla do četvrtfinala Hrvatskog kupa iako su joj suparnici bili drugoligaši.

U šesnaestini finala gostovala je, naime, kod Dugopolja i prošla tek boljim izvođenjem jedanaesteraca 8:7 (1:1), dok je u osmini finala slavila kod Varaždina rezultatom 3:2.

Ni Hajduk nije bio impresivan u šesnaestini finala, trećeligaša Primorca iz Biograda na Moru svladao je na gostujućem terenu preokretom 2:1, a potom je u osmini finala trijumfirao kod Belišća rezultatom 5:1.

Linker
07. svibanj 2024 08:46