BERTRAND GUAY Afp
SLUČAJ MBAPPE

Postupci iz Madrida razljutili Parižane: ‘Neprihvatljivo i krajnje bezobrazno ponašanje!‘

‘Ako pošalju zadovoljavajuću ponudu, mi ćemo pustiti Mbappéa, no to će biti pod našim uvjetima‘
Piše: Petar Zobec/Jutarnji listObjavljeno: 26. kolovoz 2021. 14:23

Ne može se reći da vlasnici PSG-a nisu osviješteni o trenutačnoj financijskoj situaciji u nogometu. Dok mnogi još zbrajaju štetu u pandemijskoj godini, šeici žele podebljati vlastiti zbroj novčanica te zato predlažu madridskom Realu da, umjesto ponuđenih 160 mil. eura, podignu ponudu na 220 mil. eura za Kyliana Mbappéa.

Mbappé je jasno poručio kako mu je želja ovog ljeta preseliti se na madridsku adresu, a s obzirom na to da je odbio nekolicinu ponuda PSG-a za produljenjem ugovora, sada su i šeici svjesni da bi ga trebali prodati i zaraditi na njemu prije isteka ugovora.

Sportski direktor Leonardo izjavio je da Mbappéu neće raditi probleme oko odlaska, ali da su Realovi postupci neprihvatljivi.

"Bezobrazno ponašanje"

- Svima je jasno da Mbappé želi otići iz kluba. Ako Real Madrid pošalje zadovoljavajuću ponudu, mi ćemo pustiti svog igrača da ode. No to će biti pod našim uvjetima. Ne mogu o ciframa, ali posljednja ponuda bila je ispod onoga što smo mi platili za Kyliana. Real se ponašao krajnje bezobrazno posljednje dvije godine, nisu se držali pravila, i za nas je to neprihvatljivo. Zna se naša pozicija, mi bismo Mbappéa najradije zadržali, ali ako on želi otići, to će biti za ponudu koja nama odgovara, ponovio je Leonardo.

Očito je kako su postupci Reala dignuli tlak čelnim ljudima PSG-a, i sada počinje licitacija za 22-godišnjeg krilnog igrača francuske reprezentacije. Španjolski, pak, mediji ističu kako će Real u idućim danima poslati novu, lukrativniju ponudu prema Parizu, ali da to neće biti cifra od 220 milijuna eura, koju su u PSG-u izvjesili. Stoga ne bi bilo čudno da se ovaj posao ne dovrši ovog ljeta, nego da Real pričeka jednu godinu pa Mbappéa idućeg ljeta dobije besplatno.

Linker
25. travanj 2024 09:42