DAMIR KRAJAC/CROPIX
OPTIMIZAM U VARŠAVI

Potpuna mobilizacija uoči okršaja s Dinamom: ‘Dečki, ovaj put ne smijete propustiti ovakvu priliku!‘

Neodlučeni rezultat iz prve utakmice u Zagrebu mnogi su proglasili i iznenađenjem
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. kolovoz 2021. 16:34

Neodlučeni rezultat u Maksimiru u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka bitno je podigao razinu optimizma u Varšavi, Legijini navijači ponovno vjeruju. Naime, od kada je aktualni poljski prvak prije pet godina ušao u Ligu prvaka i tamo završio treći u svojoj skupini, više se nije uspio kvalificirati u natjecanje po skupinama niti jednog europskog natjecanja.

Uvijek su ti bila visoka očekivanja, pa jako teško prizemljenje. Nisu Legiju iz Europe izbacivali velikani, ime Glasgow Rangersa na tom popisu odskače, gubili su Poljaci, primjerice, od Astane, Šerifa, Dudelangea, Spartaka iz Trnave, Omonije i Qarabaga. Stoga i jest uoči dvoboja s Dinamom prevladavao pesimizam oko konačnog ishoda, tih 1:1 iz Zagreba mnogi su proglasili i iznenađenjem, a činjenica da je na kraju i odgođena prvenstvena utakmica protiv Zaglebieja, dokazuje da je uoči uzvrata protiv Dinama mobilizacija potpuna.

Potpuna mobilizacija

- Dečki, ovaj put ne smijete propustiti ovakvu priliku - poručuju mediji Legijinim nogometašima, na sličnom tragu su i navijači na raznim forumima i društvenim mrežama. Legia je dobila priliku koju nije očekivala i sada je mora iskoristiti.

- Legia je često znala posustati pred svojim navijačima, ovaj put se to ne smije dogoditi - jedan je od medijskih komentara na portalima koji prate Legiju, a stalno se ističe činjenica da je Legia već osigurala nastup u Konferencijskoj ligi i da bi to moglo skinuti teret s leđa poljskih nogometaša.

Sasvim dobro

- Imali smo u Zagrebu svoje šanse, igrali smo dobro i zaslužili smo taj remi. Mislim da je to sasvim dobar rezultat za uzvrat - kazao je stijelac pogotka u Maksimiru, Ernest Muci.

Trener Legije Czeslaw Michniewicz primao je nakon utakmice čestitke za taktiku koja je u Maksimiru donijela tih 1:1, međutim, rekao je da ne misli spavati na lovorikama.

- Tek nakon druge utakmice vidjet ćemo je li taktika bila dobra. Znali smo da će Dinamo imati posjed lopte, tako smo se postavili, uspjeli smo iz toga izvući neodlučeni rezultat. Međutim, bit će to u Varšavi sasvim drugačija utakmica, ne treba se previše vraćati na ono što je bilo u Zagrebu - poručio je Legijin trener rekavši i da odbija razgovor o mogućim odlascima igrača, poput Thomasa Pekharta, sve do završetka uzvrata s Dinamom.

Linker
18. svibanj 2024 09:47