KIERAN GALVIN Nurphoto Via Afp
ŠOKANTNA ISPOVIJEST

Potpuni krah nekadašnjeg milijunaša: Bivša nogometna zvijezda otkrila kako je ostala bez bogatstva

Zbog trauma u djetinjstvu su mu dijagnosticirani ADHD i PTSP
Piše: SNObjavljeno: 15. srpanj 2023. 07:59

Jermaine Pennant je u karijeri promijenio mnogo klubova, između ostalih igrao za Arsenal i Liverpool, a zbog loših životnih odluka izgubio je pravo bogatstvo.

Pennant je proglasio bankrot početkom ove godine, a prošle su mu dijagnosticirani ADHD (poremećaj pažnje uzrokovan hiperaktivnošću) i PTSP (post traumatski stresni poremećaj). Sve je to povezano s traumom iz djetinjstva o kojoj je Pennant sada govorio za engleske medije.

- Majka me je napustila kada sam imao tri godine. Moji roditelji su bili rastavljeni, kod oca sam provodio vikende, a kada me je jednom trebao vratiti majci, nje nije bilo. Od tada me je u potpunosti odgajao otac i to je radio najbolje što je znao do moje šeste-sedme godine, a tada me je u potpunosti počeo zapostavljati - ispričao je Pennant i nastavio:

- U školu sam išao sam, sam sam sebi pravio večeru koja je uvijek bila samo cornflakes. Došlo je do toga da su me moji prijatelji prozvali ‘Cornflake kid‘ jer sam samo to jeo.

No, to nije bio kraj njegovih trauma s roditeljima.

- Otac se počeo drogirati, ljudi su neprestano ulazili i izlazili iz naše kuće, rekao bih da je bio ovisnik. Sve to se odvijalo dok sam ja bio u stanu i sve vidio. Tako sam ostao bez majke i bez oca, okružen drogom, oružjem i kriminalom.

Ako već nije dobio pažnju od roditelja jeste od jednog trenera.

- Bio sam na posudbi u Birminghamu kada sam završio u zatvoru na 30 dana. Steve Bruce je tada bio trener u Birminghamu pa me je posjetio u zatvoru i to ne da pričamo o nogometu nego da vidi kako sam. Bila je to čudna situacija jer su svi u zatvoru znali tko je on. Svi su nas gledali u sobi za posjete i to mi je jako značilo. Moj otac me nije došao posjetiti u zatvor, on jeste. Steve me je razumio - istaknuo je Pennant.

Linker
17. svibanj 2024 13:20