Florentino Perez
 CRISTINA QUICLER/AFP/PROFIMEDIA
PEREZ OBJASNIO SITUACIJU

Potres u Madridu! Predsjednik Reala potajno snimljen kako vrijeđa ikone: ‘To su dvije velike prevare‘

Florentino Perez u utorak je zbog medijskih objava aktivirao svoje odvjetnike i najavio nove korake
Piše: SNObjavljeno: 13. srpanj 2021. 19:52

Sa španjolskih naslovnica 'vrište' tekstovi o Florentinu Perezu i njegovim izjavama iz 2006. godine koje je u utorak objavio tamošnji El Confidencial, a na koji su se pozvali i ostali ugledni mediji.

Priča je takva da se Perez prije 15 godina u jednom privatnom razgovoru žestoko obrušio na legende poput Raula Gonzaleza i Ikera Casillasa. A u izjavama koje su nastale nedugo nakon što je okončao prvi mandat na čelu 'Kraljevskoga kluba', Perez ikone Madrida opisuje kao velike promašaje, a pritom ih i optužuje za još neke stvari.

"On nije vratar za Real Madrid, što drugo mogu reći? Nikad nije ni bio. On je naša najveća pogreška. Problem je u tome što ga svi vole, ne znam... Toliko je ljudi na njegovoj strani. Unatoč tome, on je jedna od najvećih prevara. Druga je Raul. To su dvije velike prevare", navodno se moglo čuti Pereza.

image
Iker Casillas i Raul
PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/PROFIMEDIA

"Raul je užasan, misli da Madrid pripada njemu i koristi sve madridske resurse, sve za svoju korist. On i njegov agent. Razlog zbog kojeg Madrid igra loše... Gledajte, puno sam stvari ostavio po strani za njega. On je negativan lik, on uništava Madrid i moral igrača. Strašno je koliko je loš lik. Više neće igrati za Madrid, a ako ne igra, onda je bolje da ode", između ostalog je prema pisanjima španjolskih medija još 2006. rekao Perez.

Prerez je u istom razgovoru raspravljao o još nekoliko igrača iz te ere, a danas tvrdi da su izjave izvučene iz konteksta i da su objavljene baš sada zbog njegove uključenosti u pokušaj stvaranja nogometne Super Lige.

"Objavljeni citati su dio razgovora koji je potajno snimio José Antonio Abellán, čovjek koji je godinama bez ikakvog uspjeha pokušavao prodati te snimke. Čudi me da ih je danas, unatoč tome što je prošlo toliko vremena, objavio El Confidencial. Radi se o izolirani citatima koji su bili dio razgovora i koji su izvučeni iz šireg konteksta u kojem su nastali", rekao je Perez u priopćenju objavljenom na službenoj stranici kluba, da bi zatim dodao:

"Razumijem da je to objavljeno sada, toliko godina nakon razgovara, i zbog moje uključenosti u projekt Super Lige. Čitavu stvar predao sam u ruke svojim odvjetnicima koji razmatraju o idućim koracima", zaključio je Perez.

image
Florentino Perez
PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA

Linker
24. travanj 2024 10:04