Alex Scott je odlučila pomoći zlostavljanim ženama

 Jez Tighe/prosports/Shutterstock Editorial/Profimedia
TEŠKE OPTUŽBE

Potresna ispovijest bivše nogometašice: ‘Zlostavljao je mene i majku, molila sam se da ona doživi ujutro‘

‘Nisam napravio ništa slično‘, tvrdi otac koji je rekao kako je bio strog, ali ne i agresivan
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. listopad 2022. 22:58

Bivša nogometna reprezentativka Engleske Alex Scott u svojoj je knjizi optužila svojeg oca da je zlostavljao nju i njenu majku. Scott je s Engleskom osvojila srebro na Euru 2009. godine i broncu na SP-u 2015., a karijeru je provela igrajući za Arsenal, Birmingham i Boston Breakerse.

Nakon karijere, ova je 38-godišnjakinja napisala knjigu i u njoj optužila oca za zlostavljanje. Prije nekoliko dana se oglasio i njen otac Tony koji je rekao kako je bio strog, ali ne i agresivan, te je odbacio sve optužbe.

"Možda me procjenjuje po današnjim standardima, ne znam. Roditelji su tada bili puno tvrđi, ali nikada nisam bio agresivan. Jednostavno to nisam bio ja. Nikada nisam udario ni Alex ni bilo koga drugoga u obitelji. Nisam napravio ništa slično", rekao je otac bivše nogometašice za Daily Mail.

Scott je potom gostovala na radiju BBC i rekla kako je ljuta na sebe zbog cijele situacije.

"Osjećam se gotovo ljuto na sebe jer sam mu dopustila da me opet povrijedi iznošenjem laži. Baš me briga što mi se dogodilo. Ako kažete da je udaranje remenom samo strogost, mogu to podnijeti. Baš me briga", rekla je Alex pa dodala kako je o svemu pisala kako bi oslobodila svoju majku:

"Čula sam njenu bol i užas u njenom glasu. Ne znam što da radim, ali neću mu dopustiti da opet pobijedi. Stalo mi je do moje mame, straha i užasa u kojem je morala živjeti i činjenice da joj nikada nisam mogla pomoći, ali sada joj mogu pomoći istinom. Ostajem iza svega što sam napisala. To je istina."

U autobiografiji nazvanoj ‘Kako (ne) biti jaka‘, Scott piše kako je čuka da je njen otac agresivan prema njenoj majci dok su ona i brat ležali u krevetu u stanu u istočnom Londonu.

"Mogla sam samo ležati i moliti se da moja majka doživi ujutro", napisala je Scott u knjizi i odlučila sav prihod od prodaje ove knjige iskoristiti za pomoć ženama žrtvama nasilja:

"Žao mi je što ranije nisam svojim glasom pomogla majci ili drugim ženama koje su u ovoj situaciji. To što je rekao u intervjuu je u meni zapalilo novu vatru. Napravit ću sve u mojoj moći da pomognem ženama u ovoj situaciji da se ne osjećaju kao što smo se moja majka i ja osjećale kroz život", poručila je Scott.

Linker
23. travanj 2024 00:23