Georg Koch

 Davor Pongračić/cropix
PRETUŽNA PRIČA

Potresna najava bivšeg golmana Dinama koji umire: ‘U subotu ću zadnji put vidjeti svoje prijatelje‘

Nijemac Georg Koch je u Maksimiru proveo samo jednu sezonu, ali je ostavio snažan dojam
Piše: SNObjavljeno: 10. listopad 2024. 10:35

‘Kada uđete na stadion, ovdje miriše na nogomet, volim ovaj Maksimir. U WC-u je miris znoja, dima i urina bezbroj generacija koje su gradile klub.‘ Ove legendarne rečenice izrekao je Georg Koch, njemački vratar koji je u sezoni 2007./08. godine. Sada ovaj 52-godišnjak organizira humanitarni meč koji je na neki način i njegov oproštaj od prijatelja i suradnika.

Naime, Koch boluje od raka gušterače koji je u terminalnoj fazi i liječnici su mu rekli da će uskoro umrijeti. To je objavio u rujnu u razgovoru za Sport1 kojeg je nazvao njegovim posljednjim intervjuom.

- Sada moram emocije držati pod kontrolom. Iznenada sam bio iščupan iz života, sa samo tri rečenice. Znao sam da se moram boriti, uvijek je bilo tako u mom životu. Morao sam se boriti i za poziciju na golu. Naravno da nisam odmah svima rekao. Bilo mi je jasno da nema odustajanja - rekao je tada Koch.

image
DRAGAN MATIC/CROPIX Cropix

On je u svibnju prošle objavio kako napušta klupu njemačkog trećeligaša Viktorije iz Kölna iz osobnih razloga, a godinu dana kasnije je objavljeno kako boluje od teške bolesti. Liječnici su mu dali šest mjeseci života, ali on se i dalje bori.

- Želim posljednji put uživati u nogometu. Nikada nisam igrao oproštajni meč. Sada ga organiziram u rodnom gradu i tome se već dugo radujem - njegove su riječi kojima najavljuje utakmicu koja će se igrati u subotu od 15 sati, a u kojoj će igrati njegovog matičnog Marienfelda i legendi Fortune Düsseldorf. Sav prihod je namijenjen zakladi Sveti Augustin koja se brine o djeci koja boluju od raka.

Koch je u Zagrebu bio kratko, ali je ostavio snažan dojam pa ne čudi što su Bad Blue Boysi nakon što je on objavio da boluje od teške bolesti na jednoj od sljedećih utakmica istaknuli transparent ‘Koch s nama‘.

Linker
10. listopad 2024 17:42