BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA Backgrid/backgrid Uk/profimedia
VELIKI PRIJATELJI

Potresni detalji priče koja je šokirala nogometni svijet: ‘Ljut sam što nisam učinio više, on ima zlatno srce‘

Alli je nedavno završio šest tjedana rehabilitacije u Sjedinjenim Državama
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 29. srpanj 2023. 20:19

Engleski reprezentativac Eric Dier nije mogao zadržati suze dok je govorio o žaljenju što nije mogao pomoći svom dragom prijatelju i bivšem suigraču Deleu Alliju da pobijedi svoje probleme tijekom njihovog zajedničkog vremena u Tottenhamu.

Alli je nedavno završio šest tjedana rehabilitacije u Sjedinjenim Državama gdje se bavio ovisnošću o tabletama za spavanje i problemima mentalnog zdravlja povezanim sa zlostavljanjem u djetinjstvu, čije je detalje prvi put otkrio po povratku u Englesku ovog mjeseca.

- Ljut sam na sebe i razočaran sam sobom što nisam učinio više - rekao je branič Spursa Dier, osvrćući se na probleme svog prijatelja u razgovoru za Daily Mail.

- Kad je bio na odvikavanju razgovarao sam s njim nekoliko puta i poslao mu poruku, jer sam imao svoje vjenčanje. Rekao sam mu: "Ne znam hoćeš li uspjeti", jer sam očito znao kroz što prolazi – nastavlja priču Dier.

- I prvo što ga je uvrijedilo što sam ga uopće pitao hoće li doći na vjenčanje. Kao da je bilo nezamislivo da on neće biti tamo unatoč svemu što je prolazio. Takav je on tip osobe. Dele ima zlatno srce, stvarno ima.

Alli je stigao u Tottenham iz Milton Keynes Donsa u ljeto 2015., godinu dana nakon što je Dier došao iz lisabonskog Sportinga.

Alli je imao 19, a Dier 21 godinu kada su se upoznali. Imali su vrlo različito djetinjstvo, no odmah su se sprijateljili i neko su se vrijeme njihove karijere razvijale paralelno. Alli je bio obećavajući prospekt u veznoj liniji, dok se za Diera govorilo da će imati blistavu karijeru na poziciji stopera.

Dier je još uvijek u Tottenhamu, sada je u posljednjoj godini trenutnog ugovora. Alli je otišao u Everton u siječnju prošle godine nakon što je izgubio formu i mjesto u momčadi zbog zabrinutosti oko svog načina života i ovisnosti o tabletama za spavanje.

Linker
04. svibanj 2024 10:05