João Cancelo

 INSTAGRAM
OTVORIO DUŠU

Potresni istup zvijezde Barcelone: ‘Majka mi je umrla pred očima, skoro sam odustao od nogometa‘

‘Moj otac je pustio da se stvari smire, a onda mi se obratio. Rekao je da me trebaju i on i moj brat‘
Piše: SNObjavljeno: 02. siječanj 2024. 16:35

Zvijezda Barcelone, João Cancelo otvorio je dušu o tragičnoj smrti svoje majke i kako je taj događaj skoro doveo do toga da prestane igrati nogomet.

Jedne subote u siječnju 2013. Filomena Cancelo izgubila je život u prometnoj nesreći. To je ostavilo Joãa, njegovog mlađeg brata Pedra i oca Josepha, potpuno uništene. Filomena je ostavila Josepha u zračnoj luci i na povratku autocestom u blizini Lisabona, vozeći Audi A3 sudjelovala u nesreći. Oba sina su spavala u autu i zadobila su lakše ozljede, ali majka je preminula.

U tom trenutku João je imao 18 godina i igrao je za Benficinu B momčad te tako kao vrlo mlad bio na prekretnici svoje karijere.

- Osjećao sam se poput robota koji mora obaviti svoj posao, zatim otići kući, zatim još jedan dan - iz dana u dan. Kad sam izgubio majku, nisam uživao u nogometu, igrao sam jer sam morao. stvarno sam mislio odustati jer više nije imalo smisla. Ali osoblje Benfice je stalno zvalo, tražilo me da se vratim jer su vjerovali u moj potencijal - započeo je Portugalac.

image
Alex Carreras/imago/imago Sportfotodienst/profimedia

Veliku ulogu u nastavku karijere odigrao je i otac Joseph.

- Moj otac je pustio da se stvari smire, a onda mi se obratio. Rekao je da me trebaju i on i moj brat, trebaju me da bi mogli nastaviti dalje i morao sam postati glava kuće. Tada sam već potpisao profesionalni ugovor s Benficom i velik dio svog novca korišten je za uzdržavanje obitelji, pa sam odlučio ponovno igrati. Moja se ljubav prema igri postupno počela vraćati; osmijeh mi se polako vratio. To je ono o čemu se radi u životu. Koliko god naši gubici bili veliki, moramo nastaviti - nastavio je Cancelo.

Gubitak majke koji je gledao svojim očima obilježio je njegov život, ali i profesionalnu karijeru.

- Stvarno bih volio razgovarati s majkom jer uvijek nešto nedostaje. Čak i kada postignem nešto važno, uvijek postoji taj osjećaj. Kao da uvijek imam prazninu u srcu jer nje fizički nema. U Portugalu joj uvijek idem na grob. To mi je kao obaveza. Tamo se osjećam dobro, pored nje. Veliki dio moje ljubavi prema nogometu dugujem njoj. Proživio sam sjajne trenutke s njom. Često kada igram osjećam da me ona gleda - emotivno je zaključio Portugalac.

Cancelo se trenutno nalazi na posudbi u Barceloni iz Manchester Cityija. Posudba ističe 30.6. kada bi se trebao vratiti u Englesku jer Katalonci neće imati pravo otkupa, osim ako ga aktualni prvak Europe ne odluči pustiti.

Linker
11. svibanj 2024 12:31