ATTILA KISBENEDEK Afp
BORBA S POROCIMA

Potresno priznanje bivšeg igrača Man. Uniteda: ‘Pio sam svaki dan, sigurno bih umro da sam nastavio...‘

‘Sjedio sam u tamnoj sobi i stalno pio. Nisam imao nikakvu pomoć jer nitko nije znao što mi je...‘
Piše: SNObjavljeno: 26. ožujak 2021. 09:13

Sjećate se Roya Carrolla? Riječ je o bivšem vrataru Manchester Uniteda i West Hama koji je u dresu reprezentacije Sjeverne Irske skupio 45 nastupa.

U velikom intervjuu za Sportsmail danas 43-godišnji Carroll je otvoreno progovorio o svojim porocima, borbi s alkoholizmom i depresijom.

Ti su problemi za Carrolla počeli u doba dok je branio za 'Čekićare', još 2006. godine. Sve je krenulo nakon teške ozljede leđa s kojom se nije znao nositi

"Nikad do tada nisam bio tako dugo ozlijeđen i polako, ali sigurno, tonuo sam u sve dublju rupu. Nisam bio mentalno pripremljen za to. Sjedio sam u tamnoj sobi i stalno pio. Nisam imao nikakvu pomoć jer nitko nije znao što mi je, nisam o tome govorio. Svi su mislili da sam najsretniji čovjek na svijetu, ali došao bih kući i lupao glavom o zid i popio par pića da zaboravim", rekao je Carroll.

Godine su prolazile, a problem nije nestajao i nastavio se dok je igrao za Rangerse, Derby County i danski Odense koji ga je na kraju otpustio.

"Na taj sam se način pokušao riješiti depresije. Kada bih puno popio, onda bih sve zaboravio. Ali sljedeći je dan bilo gore i opet bih nastavio piti. To ne funkcionira. Išao sam na rehablitacije jer su to drugi željeli, moja supruga, agent i prijatelji. Nisam shvaćao da nešto ne valja sa mnom, to je bio moj najveći problem. Pio sam svaki dan kada nije bilo utakmice. Sigurno bih umro da sam nastavio...", dodaje Carroll koji danas brani za Dungannon Swiftse, poluprofesionalni sjevernoirski klub.

Prosvjetljenje za Carrolla stiglo je u lipnju 2011. godine. Carroll je živio sam, rastavljen od supruge i dvoje djece, te i dalje bez kluba.

"Pogledao sam se u ogledalo i tada mi je nešto samo kliknulo. Zapitao sam se što radim? Tada sam odlučio napraviti zaokret. Skinuo sam se s pića, a kada je žena saznala pozvala me natrag u kuću i dobro smo porazgovarali. Bez rehablitacije se ne bih spasio, ali depresije se vjerojatno neću nikad riješiti. Ona se ponekad javi", zaključio je Carroll.

Linker
28. travanj 2024 17:11