Ilustracija
 Catherine Ivill/Getty Images
SLUŽBENO SE OGLASILI

POTVRĐENO ŠIRENJE KORONAVIRUSA MEĐU NOGOMETAŠIMA, ZARAŽENA VEĆ TROJICA U Serie A otkazuju press konferencije, stadioni zjape prazni

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. veljača 2020. 09:42

Iz redova talijanskog nogometnog trećeligaša Pianesea potvrdili su i treći slučaj pozitivnog nalaza kod jednog od igrača.

"U ovom trenutku možemo potvrditi da su četiri osobe zaražene koronavirusom, tri igrača i jedan član stožera", poručili su iz toskanskog kluba.

Ranije smo pisali da je sve krenulo s 22-godišnjim Nigerijcem Paulom Akpanom Udohom, a kasnije se zaraza proširila.

"Prvi pozitivan na nalaz bio je mladi igrač koji je još prošlog vikenda imao povišenu temperaturu. Drugi igrač nalazi se u kućnoj izolaciji i ne pokazuje simptome, dok treči ima blage znakove gripe. Četvrta osoba je klupski službenik koji je prevezen u bolnicu u Sienu. Trenutno se cijela momčad, uključujući igrače i svo tehničko osoblje, nalazi u 15-dnevnoj karanteni", poručili su iz Pianesea.

Italija je europska zemlja u kojoj je koronavirus najrašireniji. Dosad je evidentirano više od 650 zaraženih, te 17 smrtnih slučajeva.

Ovog vikenda pet će se utakmica Serie A odigrati pred praznim tribinama, uključujući onu između Juventusa i Intera u Torinu. U subotu je iz sigurnosnih razloga otkazana press-konferencija u Juventusu, dok je isto učinio i AC Milan uoči ogleda protiv Genoe.

Linker
19. travanj 2024 23:53