MATTEO COGLIATI Hans Lucas Via Afp
MATEJ MITROVIĆ ZA SN

Povezuju ga s Dinamom, ali tko god ga dovede - može samo profitirati! ‘Tek slijedi ono najbolje od mene‘

‘HNL? To je moja liga, no nemojte me pitati hoću li opet igrati u njoj‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. lipanj 2022. 12:33

Matej Mitrović (28) nakon četiri godine više nije igrač Club Bruggea. Premda je ugovorno uz belgijski klub bio vezan do lipnja 2024., hrvatski stoper odlučio se na sporazumni raskid, nakon što je prošlu sezonu bio gurnut u stranu.

Mitrović je u mandat u Belgiji sjajno otvorio. U prvoj sezoni bio je standardan stoper, te dobivao sjajne kritike. Međutim, uslijedile su dvije godine zbog problema sa stopalom. Prošlu je sezonu pak dočekao potpuno zdrav, Club Brugge mu je odmah ponudio novi ugovor, da bi Mitrović sezonu proveo na klupi ili na tribinama.

- Zašto je bilo tako? Ne znam, iskreno ne znam. Malo je čudno da smo uoči sezone potpisali novi ugovor i to na inzistiranje kluba, da bih tijekom sezone bio gurnut u stranu. Međutim, sve je to dio nogometnog profesionalizma i nema smisla baviti se s nečim što je prošlo i što se ne može promijeniti.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Noga je bila u redu?

- Od početka sezone nisam propustio niti jedan trening. Tjelesno se osjećam sjajno, nikakve bolove nisam imao, bio sam prepun motiva nakon dvije godine stanke zbog ozljede, ali sve to nije bilo dovoljno da dobijem priliku na terenu.

Raskid ugovora dogodio se na vaše inzistiranje?

- Nema smisla boraviti u klubu u kojem su te iz nekog razloga stavili na stranu. Teško mi je bilo tijekom sezone zbog toga što nisam dobivao minutažu, tako da je odluka o napuštanju Club Bruggea bila jedina logična. Imam 28 godina i tek trebam odigrati svoje najbolje sezone. Sjedenje na klupi svakako nije opcija.

U javnost se probila vijest da bi se mogli vratiti u HNL? Dinamo vas navodno želi?

- Iskreno ću vam reći da sam trenutačno na odmoru i ne razmišljam previše o tome gdje ću nastaviti karijeru. O tome brine moj menadžer Ivan Cvjetković i on će me svakako nazvati čim se ukaže opcija koju ćemo trebati ozbiljnije razmotriti. Tada ćemo sjesti za stol i donijeti odluku. Jedino što trenutačno znam je da ima dosta kluba koji se raspituju, a Ivan će ocijeniti što je to najbolje za mene.

image
MATTEO COGLIATI Hans Lucas Via Afp

Zanima li vas povratak u HNL?

- Zanima me igrati nogomet. I to je ono što je apsolutno na prvom mjestu. Želim u klub u kojem ću igrati, vratiti se u punu formu i pokazati sve što znam. Nema smisla da mi s 28 godina minutaža nije daleko najveći prioritet. Ponavljam, osjećam se odlično, prepun sam motiva i siguran sam da ću uskoro imati klub u kojem ću krenuti s novim izazovima.

Pratili ste HNL?

- Naravno da jesam, to je moja liga, u njoj su klubovi u kojima sam odrastao i igrao. Prošla je sezona bila sjajna, neizvjesna, s puno odličnih utakmica, s puno gledatelja. No, nemojte me pitati hoću li opet igrati u njoj. Možda i hoću, možda ću igrati negdje drugdje, ali gdje god to bilo, znam da ću igrati maksimalno spreman i motiviran - zaključio je Mitrović.

Tko god ga dovede, može samo profitirati. Zdrav, motiviran, prepun iskustva, a u najboljim godinama...

Linker
19. travanj 2024 01:48