Apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua primio Totija Dedića i predstavnike udruge Svjetska organozacija Roma u borbi protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva
 Foto: Zlatko Kelečević
TOTI IDE U VATIKAN

Povijesni susret u Rimu: Papa Franjo pozvao reprezentaciju Roma na utakmicu s Vatikanom

Totijeva udruga je neprofitna, pa se traže se donatori i sponzori za put delegaciji od 30-ak ljudi
Piše: N. Lipovac/JLObjavljeno: 23. rujan 2021. 13:38

Traju završni dogovori oko odigravanja nogometne utakmice u studenome između reprezentacije Roma i Vatikana u Rimu, koju je inicirao apostolski nuncij u Hrvatskoj, nj. eks. mons. Giorgio Lingua, nakon kolovoškog susreta s Totijem Dedićem, predsjednikom udruge Svjetska organizacija Roma u borbi protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva.

Organizaciju događaja, u sklopu kojeg će biti i privatna audijencija kod Pape Franje, vodi mons. Melchor Sanchez de Toca, predstojnik Vijeća za kulturu i sport Vatikana, u suradnji s Nikolom Krikovićem, asistentom Totija Dedića, a za utakmicu je već rezerviran Stadio dei Marmi, u sklopu sportskog kompleksa Foro Italico. Kako je Totijeva udruga neprofitna organizacija, traže se donatori i sponzori za put delegaciji od 30-ak ljudi, uključujući i nogometaše, koji bi nastupili pod imenom "Romi i prijatelji".

image
Foto: Zlatko Kelečević

Pokrovitelj smještaja je Talijanski nogometni savez (FIGC), još se čeka odgovor iz rimskih prvoligaša Rome i Lazija, a trenutačno se pregovara i s Hrvatskim nogometnim savezom i GNK Dinamo. Predstavnici tvrtki donatora ili privatne osobe također bi išli na put i u audijenciju kod Pape.

Kao što je poznato, papa Franjo jako je senzibiliziran prema Romima, njegova enciklika "Fratelli tutti" ("Svi braća") o "socijalnom prijateljstvu koje nikog ne isključuje i bratstvo otvoreno za sve", odnosi se i na Rome, što se moglo vidjeti i na Papinom nedavnom apostolskom putovanju u Mađarsku i Slovačku.

Linker
23. travanj 2024 07:29