CROPIX
PRVI DANI NOVOG KLUBA

Povratak Inkera na HR nogometnu scenu! ‘Ukaže li se prilika, potrudit ćemo se vratiti među elitu‘

U sljedećoj sezoni neće imati seniore, ali zato će se punom parom natjecati selekcije Škole mladeži
Piše: Ivica PezeljObjavljeno: 05. kolovoz 2022. 18:11

Novoosnovani Inker postoji desetak dana, no i u tom kratkom razdoblju bilo je dosta događaja. Obavljaju se sve predradnje za start sezone u kojoj zaprešićki klub neće imati seniorsku momčad, ali zato će se punom parom natjecati selekcije Škole mladeži. Juniori će igrati Prvu HNL, a startat će već 13. kolovoza, dok će ostale selekcije nastupati u ligama odgovarajućeg statusa onome što su naslijedile od ugaslog Intera...

Predsjednik kluba Lovro Benčević sportsku je karijeru napravio u kuglanju. Kao natjecatelj je sa Zaprešićem osvojio Ligu prvaka i Svjetski kup 2018. godine, te Europski kup godinu ranije. Pothvati su to koji su Zaprešić iscrtali odredištem kreme globalnog kuglanja. Benčević je danas trener prve ekipe, a ponekad zaigra za drugu... No, ovo je ipak priča o nogometu, klubu čiji je Benčević čelnik. Kaže:

- Još smo uvijek u fazi organizacije novog kluba. Do kraja kolovoza steći ćemo jasnu sliku o broju selekcija koje ćemo imati, odnosno koliko će ukupno djece biti u Inkerovoj školi. Sigurno je da ćemo u svakoj uzrasnoj kategoriji imati prvu momčad, a želimo u što više njih imati i drugi sastav. Drago nam je što smo zadržali glavninu trenerskog kadra, na kojemu je sada ozbiljan rad.

Skulić voditelj Škole

Prva kreće juniorska momčad...

- Juniori su nam prvoligaši i prvenstvo im je pred vratima. Napomenut ću kako će u utorak, 9. kolovoza, juniori odigrati pripremnu utakmicu s ukrajinskim Šahtarom, a nekoliko dana kasnije kreće Liga.

Planira li se u dogledno vrijeme formirati seniorska momčad?

- Radit ćemo na tome, jer za sezonu 2023/2024. želimo imati seniorski sastav koji bi u najvećoj mjeri bio formiran od naših izlaznih juniora. Seniori bi startali igranjem u petom rangu natjecanja - najavljuje Benčević.

Voditelj Škole mladeži je Ernad Skulić, nekad kvalitetan suigrač Luke Modrića i Vedrana Ćorluke u Interu, a udarnu selekciju, onu juniorsku, vodi Tomislav Gondžić, svojedobno jedan od najvećih europskih igračkih talenata, čiju su karijeru značajno ograničile ozljede. Igrao je za Dinamo, zabio čuveni pobjedonosni pogodak Hajduku krajem 2000. godine, a nekoliko seniorskih sezona nastupao i za Inter, u vrijeme osvajanja drugog mjesta u HNL-u, te nastupa u Kupu UEFA-e. Danas je Gondžić trener u usponu, lani je bio asistent Borimiru Perkoviću u seniorima Intera, sada se od njega mnogo očekuje na klupi juniora Inkera. Gondžić priča:

- Iza nas su tri tjedna priprema, dvije odigrane utakmice. Odigrat ćemo još tri pripremne, a uigravat ćemo se i loviti formu i kroz nekoliko prvih ligaških nastupa. Nadam se da ćemo se dodatno osnažiti, želim što veću konkurenciju u momčadi. Igrat ćemo 1. ligu, ali ne namjeravamo se zadovoljiti tek borbom za ostanak. Potrudit ćemo se da naša prvoligaška plovidba bude što mirnija.

Poznata imena

U ovom je trenutku najbitnije, smatra Gondžić, sljedeće:

- Spašena je Škola, a sve su selekcije zadržale svoj rang natjecanja. Šteta je što su pioniri i kadeti lani ispali iz 1. HNL, ali sve se može popraviti. Mi u juniorima imamo i dodatni izazov, stvoriti što više igračke kvalitete za buduću seniorsku momčad.

Zlatko Lučan stanovnik je Zaprešića već 35 godina. Nekad odličan igrač, član postave koja je 1992. godine osvojila Kup Hrvatske, od sredine devedesetih radi u Školi mladeži. Prošao je sve selekcije, kraće vrijeme vodio i seniore, a sada je raspoređen na funkciju trenera kadeta. Lučan kaže:

- Pokrenuta je nova, pozitivna priča s novim ljudima i ciljem djelovanja na dobrobit djece ovoga kraja. Dosta je igrača napustilo Školu, pa je sada prioritet stvoriti što širu i kvalitetniju bazu. Naša prva kadetska momčad nastupat će u ligi Središta Zagreb i nastojat ćemo biti što konkurentniji. Ukaže li se prilika, potrudit ćemo se vratiti prvoligaški status - najavljuje Lučan.

Starije pionire vodit će Tomislav Mazalović, slobodno se može reći legendarni igrač zaprešićkog travnjaka. Kako još nije zaključio nogometašku karijeru, Mazalović će paralelno igrati za Gaj iz Mača. Mlađe pionire trenira Mario Kuš, još jedno poznato ime iz zaprešićkog bazena, nekad član Dinamove momčadi koja je 1993. osvojila naslov prvaka, kasnije i s važnim doprinosom u Interu...

Limače će trenirati Ivan Šarčević, koji je u proteklih nekoliko sezona iskazao potencijal za stručno vođenje djece, dok će prstići raditi pod paskom Ninoslava Kordića, koji je u Zaprešiću također ostavio zapažen igrački trag.

Linker
22. travanj 2024 11:56