SUSANNE HĂĽBNER, SUSANNE HUEBNER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
TRENUTAK ODLUKE

Poznat datum suđenja bivšem hajdukovcu, postoje samo dva ishoda. Evo i kakvu su mu potporu poslali suigrači

‘Slučaj može završiti samo oslobađajućom presudom ili četverogodišnjom zabranom‘
Piše: SNObjavljeno: 06. veljača 2024. 10:55

Međunarodni sportski arbitražni sud (CAS) u ponedjeljak je na svojim stranicama objavio točan datum suđenja bivšem nogometašu Hajduka Mariju Vuškoviću (22).

Naime, sud u Lausannei će 14. i 15. svibnja konačno raspravljati o dopinškom slučaju braniča HSV-a, kojem je sportski sud DFB-a u proljeće 2023. zabranio nastupe sve do 14. studenog 2024. zbog pozitivnog Epo testa.

image
FRANK RUMPENHORST Dpa Picture-alliance Via Afp

Stručnjak i odvjetnik CAS-a Horst Kletke objasnio je za ‘Hamburger Abendblatt‘:

- Nakon priloženih dokaza, presuda se može očekivati za dva do šest tjedana.

Vušković, kojeg ugovor s HSV-om veže do 2025. godine, je od početka čitave priče tvrdio kako je u svemu nevin te je tražio oslobađajuću presudu. Nacionalna dopinška agencija NADA i Svjetska antidopinška agencija WADA, s druge strane traže da mu se kazna udvostruči na četiri godine.

- Slučaj može završiti samo oslobađajućom presudom ili četverogodišnjom zabranom. Očekuje se da će CAS donijeti drugačiju procjenu od sportskog suda DFB-a.

Oslobađajuću presudu HSV-ovi navijači bi vrlo vjerojatno proslavili na sličan način kao i pobjedu svoje momčadi. Glasni povici podrške Vuškoviću ore se već mjesecima na svim domaćim i gostujućim utakmicama kluba, a tako je bilo i u sudaru protiv Herthe u Berlinu kada su njegovi suigrači po završetku utakmice razvili veliki transparent ‘oslobodite Vuškovića‘ u znak podrške bivšem hajdukovcu.

Linker
05. travanj 2024 09:35