FABRICE COFFRINI Afp
Tužan dan za nogomet

Poznati nogometaši opraštaju se od velikog Peléa, oglasili se Cristiano Ronaldo, Messi, Mbappé, Neymar...

Özil poručio: "Nogometna momčad ‘Raja‘ s Peléom i Maradonom bit će nepobjediva"
Piše: Andro PolićObjavljeno: 29. prosinac 2022. 22:04

Kako i dolikuje apsolutnoj legendi, nogometni svijet oprašta se od jednog od najvećih svojih izdanaka u povijesti. Odlaskom Peléa, otišao je i jedan veliki komad nogometne povijesti, a za to svjedoče i brojne objave diljem interneta.

"Kralj nogometa nas je napustio, ali njegova ostavština nikad neće biti zaboravljena. Počivaj u miru, kralju", napisao je

Kylian Mbappé.

"Moja duboka sućut cijelom Brazilu, a posebno obitelji Edson Arantes do Nascimento. Puki "zbogom" vječnom kralju Peléu, nikada neće biti dovoljan da izrazi bol koju trenutno osjeća cijeli nogometni svijet. Inspiracija za milijune, referenca za jučer, danas i zauvijek. Ljubav koju si mi uvijek pokazivao bila je uzvraćena u svakom trenutku koji smo dijelili, čak i iz daljine. Nikad neće biti zaboravljen i sjećanje na njega će vječno živjeti u svakom od nas ljubitelja nogometa. Počivaj u miru, kralju Pelé", objavio je Cristiano Ronaldo.

"Počivaj u miru, Pelé", kratko je poručio Lionel Messi.

"Sve što neki igrač sada radi, Pelé je to učinio prvi", napisao je Erling Haaland.

„Sportska legenda. Počivaj u miru, kralju Pelé“, poručio je Usain Bolt.

"Prije Peléa, 10 je bio samo broj. Negdje sam pročitao ovu frazu, u nekom trenutku svog života. Ali ova rečenica, iako lijepa, nepotpuna je. Prije Peléa, nogomet bio samo sport. Pelé je sve promijenio. Pretvorio je nogomet u umjetnost, u zabavu. Dao je glas siromašnima, ali posebno: Dao je vidljivost Brazilu. Nogomet i Brazil podigli su status zahvaljujući Kralju! On je otišao, ali njegova magija ostaje. Pelé je ZAUVIJEK!", napisao je Neymar.

"Vrlo tužan dan za nogomet. Ikona i velikan, koji je dirnuo milijune diljem svijeta svojom igrom i osobnošću, zauvijek će biti upamćen", napisao je Ian Rush.

"Tvoja ostavština živjet će zauvijek. Siguran sam da će momčad "Raja" s tobom i Maradonom biti nepobjediva", napisao je Mesut Özil.

"Njegovo vođenje Brazila na Svjetskom prvenstvu 1970., jedna je od mojih najranijih uspomena", poručio je Gari Kasparov.

"Zauvijek kralj nogometa, legenda. Promijenio si povijest nogometa", napisao je njegov sunarodnjak Thiago Silva.

"Najbožanstveniji od nogometaša i najradosniji od muškaraca. Triput je podigao željeni zlatni pehar u prekrasnoj žutoj majici. Možda nas je napustio, ali uvijek će biti nogometno besmrtan", poručio je Gary Lineker.

"Svijet oplakuje najvećeg nogometaša u povijesti i prekrasnu osobu...", poručio je Sepp Blatter.

Linker
05. svibanj 2024 11:16